• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić jednom rukom pokorio Vimbldon!

Danijel Nestor kompletirao je gren slem, a Nenad Zimonjić osvojio svoj prvenac u muškom dublu na jednom od četiri najveća turnira.

 Zimonjić jednom rukom pokorio Vimbldon! Izvor: MONDO

Ni naprsla kost i gips na levoj Zikijevoj ruci, niti Jonas Bjorkman i Kevin Ulijet, nisu uspeli da pokvare trijumf srpsko-kanadskog para na travi Sveengleskog kluba.

Zimonjić i Nestor u finalu Vimbldona nakon dva sata i 40 minuta i četiri seta paklenog tenisa slavili su rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:3.

Tri gren slem titule u miksu, dve sa Australijan Opena i jedna sa Rolan Garosa, u vitrini Nenada Zimonjića dobile su važno društvo - veliki vimbldonski pehar, prvi gren slem trofej jednog srpskog tenisera u muškom dublu.

Tridesetdvogodišnji Zimonjić uzeo je najveću titulu u muškom dublu, a njegov četiri godine stariji partner, Danijel Nestor, zaokružio je veliki gren slem, odnosno svojoj kolekciji pridodao je četvrti trofej sa četiri najprestižnija teniska turnira.

Kanadjanin rodjen u Beogradu, koji ima i olimpijsko zlato iz Sidneja 2000, prvi gren slem pehar u konkurenciji muških parova uzeo je u Melburnu 2002, dve godine kasnije slavio je na US Openu, a prošle godine i na terenima Rolan Garosa... Šlag na jagode stigao je, kako i priliči, u Londonu.

Tradicionalnim Britancima, koji itekako drže do toga, posrećilo se ovog puta. Vimbldon, turnir sa najvećom tradicijom, u finalu muškog dubla imao je sva četiri učesnika sa impozantnom biografijom.

U zbiru Ziki, Nestor, Bjorkman i Ulijet imaju 140 godina i 155 osvojenih turnira iza sebe. Od tog broja 15 je gren slem titula, odnosno za 15. su se borili ovog subotnjeg popodneva na Centralnom terenu.

Serveri su na početku meča dominantno osvajali gemove, tako da je o pobedniku prvog seta odlučivao taj-brejk. Ni u njemu nije bilo nešto bitno drugačije, jer je par koji je imao prednost početnog udarca mahom osvajao poene. Zimonjić i Nestor "prodali" su svega jedan poen na svoj servis, a Bjorkman i Ulijet dva i to ih je koštalo gubitka seta - 14:12.

Po istom scenariju i drugi set je stigao do taj-brejka, s tim što su ovog puta Švedjanin i Zimbabveanac u odlučujućem gemu odmah poveli sa 2:0, zatim i 4:1. Na kraju je bilo 7:3.

Prvi brejk na meču vidjen je tek u 26. gemu. Zimonjić i Nestor iskoristili su prvu šansu da oduzmu servis rivalima i povedu sa 3:1, a zatim su tu prednost šačuvali do kraja trećeg seta. Doduše nije bilo sve baš glatko, pošto su Bjorkman i Ulijet u poslednjem, devetom gemu imali priliku za ribrejk, ali nisu uspeli da je iskoriste.

Novi brejk Ziki i Nestor prave u petom gemu četvrtog seta, a onda su, pre svega zahvaljujući fenomenalnoj igri srpskog tenisera, to ponovili i u poslednjem, devetom i stigli do konačnog trijumfa.

Srpski teniseri tako su nastavili nisku uspeha na gren slem turnirima ove godine. Novak Djoković je osvojio titulu u Melburnu, Ana Ivanović na Rolan Garosu, a Zimonjić na Vimbldonu. Sledeći je US Open...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC