• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Crnogorci ponovo u finišu, ćao Španija

Vaterpolisti Crne Gore ponovo su slavili pobedu u dramatičnoj završnici. Porazom od Hrvata, Španci se oprostili od borbe za medalje.

 VATERPOLO: Crnogorci ponovo u finišu, ćao Španija Izvor: MONDO

Prvog dana šampionata Evrope u Malagi furioznim finišem Crnogorci su nokautirali Špance, a dan kasnije u trileru su nadigrali i Grke - 11:10 (4:3, 1:4, 3:2, 3:2).

Tri minuta i 35 sekundi pre kraja reprezentacije Crne Gore gubila je 8:10, a onda je golovima Vladimira Gojkovića i Nikole Janovića izjednačila, da bi minut i po pre kraja lobom Aleksandra Ivovića konačno stigla do prvog vodjstva u drugom poluvremenu i ispostaviće se na kraju pobede.

Šezdesetak sekundi pre završetka susrta Grci su imali veliku priliku da izjednače, ali je Miloš Šćepanović, rezervni golmna crnogorske reprezentacije, odbranio peterac Jorgosu Tomakosu.

U reprezentaciji Crne Gore po dva gola postigli su Ivović, Veljko Uskoković, Mladjan i Nikola Janović, a po jedan Milan Tičić i Boris Zloković, dok je u grčkoj selekciji Tomakos postigao tri, a po dva Jorgos Afrodakis i Nikolae Doskas.

Crnogorci imaju dve pobede u grupi B, baš kao i olimpijski prvaci Madjari, koji su u meču jutarnjeg programa deklasirali Slovake 19:3, odnosno Hrvati, koji su u poslednjoj utakmici dana pobedili Španiju 11:7 (4:2, 2:2, 2:2, 2:1).

Dvostruki strelac za aktuelne svetske šampione bio je Maro Joković, a po jedan gol postigli su Burić, Vrdoljak, Djogaš, Marković, Barać, Hinić i Bošković.

U selekciji domaćina, koja se ovim porazom praktično oprostila od borbe za medalje, istakao se Felipe Perone sa tri gola, dok su po jedan postigli Giljermo Molina, Rikardo Perone, Ivan Galjego i Ksavijer Garsija.

U jedinoj utakmici popodnevnog programa u grupi A Italijani su očekivano upisali pobedu protiv Rumunije 12:7 (4:0, 2:3, 3:2, 2:3). Praktično ceo posao "azuri" su završili u prvoj četvrtini, da bi u nastavku, štedeći snagu za odlučujuće duele u grupi, rutinski odradili posao.

Alesandro Galo postigao je tri gola, po dva su dali Fabio Benčivenga i Leonardo Sotani, dok su po jedanput rumunskog golmana savladali Gito, Djordjeti, Felugo, Mandjante i Mistrandjelo. Dvostruki strelci za Rumune bili su Zoltan Ridzik i Tiberiju Negrean, a po jedan gol su postigli Andrei Dina, Dunka i Busila.

Italijani u grupi A imaju dve pobede, poput reprezentacije Srbije, koja je u matineu za "doručak" smazala Makedonce 23:6. Nemačka, koja je slavila protiv Rusije 13:4, i Makedonija nakon dva kola su ostvarile polovičan učinak, dok su Rumuni i "zbornaja" još bez trijumfa u Malagi.

REZULTATI DRUGOG KOLA


Grupa A
Madjarska - Slovačka 19:3
Crna Gora - Grčka 11:10
Španija - Hrvatska 7:11

Tabela:
Madjarska 6, Hrvatska 6, Crna Gora 6, Španija 0, Grčka 0, Slovačka 0.

Grupa B
Srbija – Makedonija 23:6
Nemačka – Rusija 13:4
Rumunija - Italija 7:12

Tabela:
Srbija 6, Italija 6, Nemačka 3, Makedonija 3, Rumunija 0, Rusija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC