• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): A od Rumuna - samo bod!

Srbija - Rumunija 6:6. Sada je za prvo mesto u grupi i direktan plasman u polufinale neophodno pobediti Ruse i Italijane.

 VATERPOLO (EP): A od Rumuna - samo bod! Izvor: MONDO

Seriji ubedljivih pobeda srpskih vaterpolista neočekivano je došao kraj u nedelju oko podneva.

Srbija je u meču trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva odigrala nerešeno sa selekcijom Rumunije - 6:6, po četvrtinama 1:2, 2:1, 2:2, 1:1. Vanja Udovičić i Vladimir Vujasinović postigli su po dva pogotka, a strelci su bili još Aleksandar Šapić i Slobodan Nikić.

Izabranici Dejana Udovičića prvi put na ovom takmičenju nisu pobedili, dok su Rumuni prvi put izbegli poraz!

Iznenađenja se događaju, a na stručnom štabu i igračima je da dobro analiziraju ovu partiju i ne dozvole da se slične greške ponove u preostalim utakmicama prve faze, protiv Rusije i Italije. "Delfinima" su sada neophodna oba trijumfa, kako bi osvojili grupu i direktno se plasirali u polufinale.

Aleksandar Šapić kao da je bio vidovit, kada je u najavi susreta sa Rumunijom rekao: "Ne smemo da dozvolimo da početak bude njihov. Bitno je da u startu pokažemo snagu, jer ako im damo neku šansu, može da bude vrlo gusto".

Vaterpolisti Srbije, aktuelni šampioni Evrope, učinili su upravo suprotno, dozvolivši protivniku da povede sa 2:0 i stekne samopouzdanje. Naša reprezentacija uspela je da izjednači i u drugoj četvrtini preokrene na 3:2, ali ne i da se rezultatski odlepi.

Predvođeni Kosminom Raduom, Rumuni su daleko bolje koristili situacije sa igračem više i nepogrešivo stizali do izjednačenja. Rezultat se kretao kao na klackalici - 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5 i tako se ušlo u poslednju četvrtinu.

Vujasinović je pet i po minuta pre kraja doveo Srbiju u novo vođstvo (6:5), ali su Duško Pjetlović, Vanja Udovičić i opet Vujasinović propustili šanse da prvi put na utakmici donesu dva gola razlike. Kazna je stigla u vidu Raduvog gola za izjednačenje i konačan rezultat, pri isključenju Pjetlovića.

Daleko od toga da srpski tim nije imao još šansi za pobedu. Prokockane su dve situacije sa igračem više - Nensiu je skrenuo šut Filipa Filipovića do stative, a u poslednjem minutu odbranio i šut Šapića. Rumuni su čak imali napad za pobedu, na svu sreću, Denis Šefik je bio neprelazan.

U nedelju očigledno nije pomoglo ni nedavno iskustvo iz kvalifikacionog dela Svetske lige, kada je u Novom Sadu bilo svega 11:9 za Srbiju, a u Portugaleti 11:3, iako su istočni susedi poveli sa 2:0.

Rumuni su osvojili prvi bod na EP, posle glatkih poraza od Italije i Makedonije, koju je Udovičićev tim savladao sa 23:6.

Naredni meč "delfini" će odigrati u ponedeljak od 18 časova protiv Rusije. To će im biti prva utakmica u Malagi u poslepodnevnom terminu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC