• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORONTO: Đoković rutinski

Srpski teniser pobijedio Bernarda Tomića u drugom kolu Rodžers kupa u Torontu, 6:2, 6:3. Amerikanac Kveri naredni rival.

 TORONTO: Đoković rutinski Izvor: MONDO

Siguran start najboljeg srpskog tenisera i svjetskog broja dva na Rodžers kupu u Torontu. Novak Đoković je odbranu titule počeo rutinskim trijumfom protiv Australijanca Bernarda Tomića u dva seta (6:2, 6:3). U trećoj rundi Đoković igra protiv Sema Kvera (SAD), koji je eliminisao Keija Nišikorija.

Malo nadmudrivanja je viđeno u prvom gemu meča, čak je Tomić stigao do brejk lopte, ali je Đoković servisom riješio problem i poveo 1:0. U narednom gemu srpski teniser nije iskoristio tri šanse za brejk, slično je bilo i u nastavku, u drugom i trećem gemu, ređale su se brejk šanse ali su oba tenisera uspjela da sačuvaju svoj servis.

Pravi brejk je viđen tek u šestom gemu, Novak je iskoristio a prvu od dvije brejk lopte. Od tog trenutka Srbin je diktirao tempo u prvom setu, 6:2.

Sličan tok imao je i drugi gem, Tomić je pružao snažan otpor. Sve do 5:3 kada je Đoković dodao gas pa je do konačnog tijumfa stigao bez izgubljenog poena.

Đoković je svjestan da nije blistao na startu meča protiv Tomića.

"Svi koji su stigli iz Londona ovdje su se suočili sa istim stvarima, to je normalno. Ipak, ako imamo u vidu okolnosti, mislim da sam igrao dobro. Čim sa ušao u ritam sve je bilo lakše", izjavio je prvi nosilac i branilac trofeja.

"Beton je moja omiljena podloga, lakše mi je da se priviknem. Bio sam strpljiv kad je trebalo i servis me je služio. To je ohrabrenje", rekao je poslije trijumfa Đoković.

Naredni rival na putu odbrane titule Đokoviću je Sjem Kveri. Srbin i Amerikanac će večeras odmjeriti snage, njihov meč je treći na programu, trebalo bi da počne poslije 21 čas po srpskom vremenu.

Biće to četvrti duel ovih rivala, naš teniser je bio uspješniji u prethodna tri meča. Kveri (24) je 35. na ATP listi.

Za razliku od Đokovića koji se relativno lako navikao na novu podlogu, to nije pošlo za rukom Huanu Martinu del Potru, trećeplasiranom sa Olimpijskih igara u Londonu. Argentinac je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom ga savladao Čeh Radek Štepanek, 6:4, 7:6(5).

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC