• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORONTO: Srpsko polufinale, Đoković na Tipsarevića

U finalu Rodžers kupa igraće samo jedan srpski teniser jer će u polufinalu snage odmjeriti Janko Tipsarević i Novak Đoković.

 TORONTO: Srpsko polufinale, Đoković na Tipsarevića Izvor: MONDO

Da li će Novak Đoković braniti titulu osvojenu lane u Torontu ili će za svoju porvu na ovom turniru igrati Janko Tipsarević, znaćemo večeras, nakon ponoći, pošto polufinalni meč odigraju dvojica srpskih tenisera.

Novak Đoković je do polufinala stigao nakon pobjede nad njemačkim veteranom Tonijem Hasom. Srbin je poslije velike borbe slavio u tri seta, 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Nije svjetskom broju dva bilo lako, u kratkom vremenskom periodu, manje od osam sati, praktično je odigrao dva meča. Poslije duela sa Amerikancem Semom Kverijem, koji se odužio zbog kiše, Novaku je morao na teren u četvrtfinalnom duelu sa Hasom.

Relativno lako je dobio prvi set, 6:3 a problemi su krenuli u drugom. Brzo je Novak ostao bez svog servisa, do kraja seta je jurio priliku da vrati brejk. Kod 4:2 za Hasa nije iskoristio tri brejk lopte, imao je šansu i na 5:3, ali nije uspio da se vrati u set.

U trećem setu stvari su došle na svoje mjesto, kontrolisao je Novak situaciju na terenu, na vrijeme napravio brejk i obezbijedio plasman u polufinale.

Janko Tipsarević je imao lakši zadatak od svog prijatelja u četvrtfinalu. Španac Granljolers je bio lak plijen za devetog tenisera svijeta, 6:4, 6.4.

Branilac titule je svjestan da ga u polufinalu čeka težak posao.

"Nikada nije lako igrati protiv Janka, ali mi smo profesionalci. Trudimo se da pobijedimo bez obzira na to ko je sa druge strane mreže. Prvi put smo igrali jedan protiv drugog prije dvanaest, petnaest godina, u Srbiji. On je bio najbolji junior svijeta i jedan od tenisera na koje sam se ugledao. Mnogo mi je drago što je uspio da uđe u prvih deset. Mislim da igra svoj najbolji tenis u proteklih petnaest mjeseci", tvrdi Đoković i dodaje:

"Bila su ovo dva jako dugačka dana. Uložio sam maksimum napora, jako sam se borio, zato sam pobjeđivao", osvrnuo se Đoković na prethodna dva duela.

Biće ovo osmi duel Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića, Đoković je bio uspješniji u pet mečeva, ali posljednju pobjedu u međusobnom okršaju slavio je Tipsarević, bilo je to ove godine, na turniru u Madridu.

U konkurenciji dublova Nenad Zimonjić i Australijanac Pol Henli poraženi su u četvrtfinalu od drugih nosilaca na turniru, Amerikanaca Boba i Majka Brajana, 7:5, 6:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC