• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelični Ziki bez sna do trona

Malo je spavao prethodnih dana. Povredjena ruka je oticala, igrao je pod tabletama, ali je uspeo - Nenad Zimonjić osvojio je Vimbldon.

 Čelični Ziki bez sna do trona Izvor: MONDO

Sprski dubl majstor Nenad Zimonjić tenis igra desnom rukom, ali ga je ove godine na Vimbldonu proslavila levica.

Ni naprsla kost ni gips na levoj ruci nisu ga sprečili da postane prvi Srbin sa gren slem trofejom u konkurenciji muških dublova.

Tešku i bolnu povredu zaradio je sredinom četvrtog seta polufinala protiv Leandera Paesa i Lukaša Dluhija.

"U trenutku kada sam pao znao sam da je ozbiljno, jer sam pre dve godine nešto slično doživeo na treningu. Bol je bio istog intenziteta", rekao je Zimonjić gostijući na u dnevniku RTS.

Ipak, stegao je zube i nastavio turnir, jer je želja da se na tabli Sveegleskog kluba, medju imenima osvajača pojavi i njegovo, bila jača od svega.

Želju je sebi, ali i celoj Srbiji ispunio, a organizatori su se, na molbu srpskog tenisera, potrudili da na tabli i na trofeju ne piše ni c ni ch, već onako kako treba - Zimonjić.

U nastavljenom meču polufinala, koji je bio prekinut zbog mraka, pali su Indijac i Čeh, a u subotnjem finalu pred Zimonjićem i Danijelom Nestorom oružje su položili i Jonas Bjorkman i Kevin Ulijet.

"Malo sam sam spavao prethodnih dana. Ruka je oticala, igrao sam uz prisustvo velikog bola, pod tabletama. Povreda me je onemogućavala da igram normalno prilikom riterna i promene grifa, ali uspeo sam. Drago mi je što sam osvojio Vimbldon, najveći turnir na svetu", rekao je Zimonjić.

Prethodno je 2004. i 2006. godine, sa Markom Noulsom i Fabrisom Santoroom, Zimonjić gubio finala Vimbldona, a ove godine sa Nestorom ostao je na korak od gren slema u muškom dublu i u finalu Rolan Garosa.

"Nažalost, na Rolan Garosu smo izgubili dosta lako, medjutim, na Vimbldonu se igralo na tri seta na podlozi koja nam više odgovara i zato smo bili uvereni u uspeh", naveo je Zimonjić, koji je vimbldonnsku titulu u muškom dublu pridodao gren slem trofejima u miksu, dva sa Australijan Opena i jednom sa Rolan Garosa.

Sprski as apostrofirao je doprinos Nestora, Kanadjanina rodom iz Beograda, na putu do trijumfa na terenima Sveengleskog kluba.

"Bila mi je potrebna podrška partnera, a Danijel je veliki dubl igrač. On sada ima 36 godina, možda u ovom trenutku ne igra svoj najbolji tenis u karijeri, ali i ovako je bilo sasvim dovoljno da ja osvojim svoj prvi Vimbldon, a on da zaokruži sjajnu karijeru u kojoj je osvojio sve što se može osvojiti".

Zimonjić je u 32. godini i dalje gladan titula.

"Kod mene i dalje postoji velika želja za dobrim rezultatima. Imam već 21 titulu i još 19 finala iza sebe, ali se nadam da ću uspeti da nastavim sa dobrim igrama. Sa ovim rezultatom na Vimbldonu, Nestor i ja smo izbili na prvo mesto ATP trke. Danijel je sada prvi dubl igrač sveta, Brajani, Majk i Bob su drugi i treći, a ja četvrti... Nestor je sa svojim tadašnjim partnerom Noulsom osvojio Masters, tako da mi sada ostaje da do kraja godine sačekam poslednji turnir sezone i eventualno stignem sa njim na deobu prvog mesta", zaključio je Zimonjić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC