• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Troicki startovao pobjedom

Srpski teniser pobijedio Hrvata Ivana Dodiga 6:4, 7:5 i u druogom kolu ide na Južnjeg ili Hjuita.

 SINSINATI: Troicki startovao pobjedom  Izvor: MONDO

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira Masters serije u Sinsinatiju. Treći srpski reket u prvom kolu pobijedio je Hrvata Ivana Dodiga – 6:4, 7:5.

Naredni rival Troickom biće pobjednik meča Mihail Južnji – Lejton Hjuit.

U duelu Troickog i kvalifikanta Dodiga, tenisera sa sličnim agresivnim stilom igre, pobijedio je bolji. Obojica su imali uspone i padove u igri, ali je 32. igrač svijeta dobio meč "na kvalitet" protiv 116. tenisera sa ATP liste. O tome svjedoče i statistički podaci – obojica su mala po 34 neiznuđene greške, a Viktor je imao 15 direktnih poena više (32-17).

U oba seta Viktor je na startu pravio brejkove, oba puta Dodig je uzvraćao, u prvom za 3:3, a u drugom odmah, za 1:1.

Prvi set trajao je 50 minuta, a 26-godišnji Beograđanin, koga je naročito "služio" bekhend, bio je za nijansu konkretniji (14-10 u vinerima). Do sljedeće brejk lopte došao je poslije duple servis greške igrača rođenog prije 27 godina u Međugorju, a onda se odličnim riternom izborio za 5:4. Bez problema je Viktor dobio naredni gem – 6:4.

Djelovalo je da će se u drugom setu ponoviti scenario iz prvog, jer je Troicki napravio brejk za 5:4. Preostalo mu je samo da "odservira" pobjedu. Međutim, Dodig je ponovo načinio "ribrejk" – 5:5.

Ipak, to nije poljuljalo srpskog tenisera, pa je u narednom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena – 6:5. Nije zatim napravio grešku kao u prethodnom gemu, priveo je meč kraju poslije 106 minuta – 7:5.

Viktor je iskoristio pet od šest brejk lopti na meču. Dodig je imao polovičan učinak – 3/6.

Bio je to njihov drugi duel, i kao i na Svjetskom kupu Dizeldorfu ove godine, ponovo je pobijedio Troicki.

Viktor Troicki je na posljednja tri turnira, uključujući i Olimpijske igre, dobio samo jedan meč, protiv Aleksa Bogomolova u Torontu, a izgubio je od Lukaša Rosola u Hamburgu, Nikolasa Almagra u Londonu i Miloša Raonića u Torontu.

Troicki će u nastavku takmičenja za rivala imati ili Rusa ili Australijanca. Sa Južnjim (28. na ATP) sastajao se četiri puta i rezultat u pobjedama je 2:2. Sa Hjuitom (134) igrao je samo jednom i bio je bolji, ove godine u Sidneju.

Viktor je u Sinsinatiju učestvovao tri puta i samo jednom pobijedio, Radeka Štepaneka 2010. Poraze je doživio upravo od Štepaneka godinu dana ranije, Novaka Đokovića 2010. i Fabija Fonjinija prošle godine.

U Sinsinatiju će igrati još dvojica srpskih tenisera, koji su kao nosioci slobodni u prvom kolu. Novak Đoković (2) će takmičenje početi protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je savladao Holanđanina Robina Hasea - 6:4, 6:4, a Janko Tipsarević (7) sa Pablom Anduharom (Španija), koji je eliminisao Marinka Matoševića (Australija) - 6:4, 6:3.

Nagradni fond turnira je 2.825.280 dolara.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC