• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menadžer: Nataša Janić se ne vraća u Srbiju

Menadžer mađarske kajakašice Gabor Čonka demantovao je navode srpskih medija o njenom povratku u Srbiju.

 Menadžer: Nataša Janić se ne vraća u Srbiju  Izvor: MONDO

Nataša Janić mogla bi da se vrati u reprezentaciju Srbije i nastupi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine za zemlju u kojoj je rođena. Vlade Divac, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, navodno je u Londonu pregovarao sa njom o toj mogućnosti.

Menadžer mađarske kajakašice, srpskog porijekla Gabor Čonka je za mađarski sportski list "Nemceti šport" ocenio da "svi tračevi kao i ovaj imaju neki razlog".

"Kada je Nataša nakon finala trke na 200 metara stigla u cilj, iza nje se pojavio Divac, prišao joj je i čestitao za osvojenu bronzanu medalju. Čini mi se da je ovo nekom bilo sasvim dovoljno da pomisli da se radi o nečemu. Nataša nije ni pomislila na nešto slično", rekao je Čonka.

Kapiten kajakaške reprezentacije Mađarske Botond Štroc izjavio je za isti mađarski list da su "svjesni da je Srbima jako žao što su je svojevremeno pustili da ode".

"Nemamo konkretnu informaciju da li su postigli dogovor, a ja kao kapiten ne bih bio srećan da nas Nataša kao 'vlasnik' šest olimpijskih medalja ostavi", rekao je Štroc.

Tridesetogodišnja kajakašica rođena je u Bačkoj Palanci, a posljednji put pod za zemlju u kojoj je rođena takmičila se na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju, kada je osvojila četvrto mjesto.

Nezadovoljna odnosom države prema njoj, odlučila je da karijeru nastavi u Mađarskoj.

Pod mađarskom zastavom osvojila je do sada tri zlatne, dvije srebrne i jednu brozanu olimpijsku medalju, kao i ukupno 22 medalje na svjetskim prvenstvima, gdje se 18 puta pela na najviše postolje.

U tekstu se podsjeća da je Janić nosilac "Gerevič" stipendije, koje bi morala da se odrekne u slučaju povratka pod zastavu Srbije kao i da je nepoznato kako bi na prelazak reagovali njeni sponzori. Takođe, postavlja se i pitanje prihoda u vidu nacionalne penzije.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Provokatorka

Nije luda da se vrati... Pametno je odlucila...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC