• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: I povrijeđeni Delpo bolji od Viktora

Srpski teniser nije uspio da prođe u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju.

 SINSINATI: I povrijeđeni Delpo bolji od Viktora  Izvor: MONDO

Viktor Troicki je zaustavljen u osmini finala turnira u Sinsinatiju.

Bolji od njega bio je Huan Martin del Potro, osvajač bronzanog olimpijskog odličja, i to u tri seta - 7: 6 (7:2), 2:6, 6:1 - poslije 135 minuta igre.

Velika šansa za srpskog tenisera mogla je da bude povreda i medicinska pomoć koju je Argentinac zatražio na startu meča, zbog bolova u zglobu lijeve ruke, ali je uprkos tome Huan Martin del Potro potvrdio da je vrhunski igrač i veliki borac.

Del Potro je uvijek opasan protivnik, čak i kada je povrijeđen. Činilo se tokom pojedinih udaraca, naročito bekhenda, da se Argentinac zaista muči, ali je uprkos tome uspijevao da igra na visokom nivou.

Poslije serije brejkova na obe strane, Troicki je uspIo najprije da povede sa 3:1, a zatim i 5:3, i kada se činilo je da će to biti konačan udarac dobrano uzdrmanom protivniku, Viktor je propustio ogromnu šansu i to ga je skupo koštalo. Delpo je uspIo da izjednači, a zatim je set odveo u taj-brejk, koji je dobio sa 7:2. On je odmah na startu stigao do prednosti (3:0), čuvao je (5:2), a zatim vezao dva poena i poveo sa 1:0.

To kao da je Troickom bilo za nauk. Shvatio je da odličnog protivnika, ma u kom se stanju nalazio, uvijek moraš ozbiljno da shvatiš. Sa tom devizom ušao je u drugi set i odmah napravio brejk. Upravo taj "višak", uz maksimalnu koncentraciju, bio je dovoljan da stigne do izjednačenja u setovima. Čuvao je srpski teniser prednost, a onda uspio da je i poveća i ubjedljivo dobije taj dio meča - 6:2.

Viktorova dobra serija prekinuta je odmah na startu odlučujućeg seta. Del Potro je, prevashodno zahvaljujući odličnom servisu, brzo stekao prednost (3:0) i iskusno je očuvao do kraja. Troicki je pokušao da uradi nešto više nakon toga, ali se ispostavilo da je to bila nemoguća misija, jer je ubjedljivo izgubio taj set (6:1).

U četvrtfinalu Del Potro će se sastati sa pobjednikom meča Endi Marej (Velika Britanija) - Žeremi Šardi (Francuska).

Nagradni fond turnira u Sinsinatiju je 2.825.280 dolara.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC