• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Rumuni iznenadili samo Srbe

Rumuni iznenadili samo Srbiju na EP u Malagi, Italijani bez problema sa Makedoncima, Hrvati imali lakši trening protiv Slovačke.

 VATERPOLO (EP): Rumuni iznenadili samo Srbe Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentacija Rumunije pobrinula se u nedelju za veliko iznenađenje na EP u Malagi odigravši nerešeno sa evropskim prvakom Srbijom, ali već u ponedeljak zabeležila je još jedan, treći poraz na turniru.

Italijani su ostvarili i četvrti trijumf u isto toliko mečeva i u utorak će u velikom derbiju Grupe B sa Srbijom odlučiti o prvaku grupe.

Italijani su pobedili Makedoniju 11:5 (4:1, 2:2, 2:1, 3:1) i sa maksimalnim učinkom čekaju duel sa evropskim prvacima, Srbima. Igrač meča bio je Alesandro Kalkatera, strelac četiri gola.


Nemačka je u 4. kolu grupe B pobedila Rumuniju 8:4 (2:1, 1:2, 3:0, 2:1), a poraz je toliko iznervirao rumunskog selektora Kornelija Rusua da je novinarima samo rekao: "Toliko sam promukao da neću da kažem ništa!".

Igrač Kalman Kadar bio je samokritičan: "Koliko smo bili dobri protiv Srbije toliko smo bili loši protiv Nemačke. Nemci su kaznili svaku našu grešku. Golman Čigir nam je spustio rampu".

Nemačka na turniru u Malagi igra po sistemu hladno-toplo (poraoz od Srbije, potom pobeda nad Rusima, poraz od Italije, pobeda nad Rumunijom). Selektor Hagen Štam rekao je da je njegova ekipa protiv Rumunije bila skoncetrisana, za razliku od meča protiv Italije u nedelju. "Protiv Makedonije u utorak nam je biti ili ne biti".

Rumuni su se držali do poluvremena, ali su Nemci u trećoj deonici napravili ključnu prednost. Najbolji kod Nemaca bio je Tobijas Krojcman, strelac tri gola.

Nemačka ima skor od dve pobede i dva poraza, Makedonija jednu pobedu, remii dva poraza,  dok je učinak Rumuna skroman - jedan remi i tri poraza.

Meč između Nemačke i Makedonije odlučiće o trećem mestu Grupe B. "Za nas je meč protiv Nemačke malo finale. Protiv Italijana nismo mogli mnogo da uradimo, ali se nadam mnogo boljem i intersantnijem meču protiv Nemaca", izjavio je makedonski selektor Ljubiša Mečkić.

Za Makedoniju, debintanta na evropskim prvenstvima, veliki uspeh bi bio plasman među najboljih šest u Evropi.

U Grupi A, Hrvatska je imala lakši trening protiv Slovaka. Rezultat 15:5 (4:0, 3:1, 5:2, 3:2) za svetske prvake govori o toku meča i o razlici u kvalitetu rivala.

Hrvati imaju tri pobede i jedan poraz, dok su Slovaci bez pobede.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC