• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Odlični Đoković u polufinalu

Najbolji srpski teniser uvjerljivo je pobijedio Marina Čilića (6:3, 6:2) i u subotu će pokušati da se revanšira Del Potru za poraz na OI u Londonu.

 SINSINATI: Odlični Đoković u polufinalu Izvor: MONDO

Ništa novo u okršajima Novaka Đokovića i Marina Čilića!

Iako je Hrvat već godinama u svjetskom vrhu, Novak je za njega nerješiva enigma. Tako je ostalo i nakon četvrtfinalnog duela na turniru ATP Masters serije u Sinsinatiju.

Đoković je savladao 15. tenisera svijeta rezultatom 6:3, 6:2 i u međusobnom bilansu povisio na 7:0, uz impresivnu set-razliku 16:1.

Već u subotu, srpski as će imati priliku da se revanšira Huanu Martinu Del Potru za poraz u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Argentinac je uprkos povredi zgloba lijeve ruke deklasirao Francuza Žeremija Šardija - 6:3, 6:1.

Novak je protiv Čilića vrlo brzo stavio do znanja "ko je ko".

Do brejka za 2:0 stigao je uprkos Čilićevom vođstvu od 40:0, uzevši pet uzastopnih poena. Potom je Hrvat imao dvije vezane šanse da vrati izgubljeni servis, a Novak ga spriječio novom serijom - ovog puta od četiri poena, u koju su stali servis viner, ubitačna bekhend paralela i as.

Đoković do kraja seta nije imao problema u osvajanju gemova na svoj servis, a mogao je da ga dobije i ubjedljivije, pošto je pri rezultatu 5:2 na rijetko viđen način stigao do nove brejk lopte.

Novak je potvrdio da je majstor defanzive, uhvativši dva Čilićeva jaka smeča. Kod druge parabole je protivniku zasmetalo sunce, pa je promašio čitavu lopticu i naknadnim udarcem je poslao u aut!

Čilić se, ipak, izvukao sa dva snažna servisa i jednom Novakovom greškom, ali je sljedeći gem izgubio "sa nulom" i to je bilo 1:0 u setovima.

Ako je u prvom dijelu meča igra srpskog asa bila ubjedljivija od rezultata, u drugom je sa dva brejka postigao pravu mjeru.

Oduzeo je servis dvometrašu iz Mostara za prednost od 2:1 i prelomnih 5:2. Čilić je pokušao da produži meč za još koji gem, ali je ponovo stao kod rezultata 15:40 i Novak je odservirao meč...

Poslije trijumfa na Rodžers kupu u Torontu i s obzirom na prikazanu igru, Đoković ima sasvim realne izglede da poslije tri poraza u finalima Sinsinatija (Marej 2008, Federer 2009, Marej 2011) konačno dođe do trofeja!

On je u četvrtak uveče po lokalnom vremenu eliminisao Nikolaja Davidenka (6:0, predaja), a to što već sutradan u rano popodne nije imao problema sa solidnim Čilićem, ukazuje da se nalazi u vrlo dobroj formi.

Drugi polufinalni par daće mečevi Federer - Fiš i Vavrinka - Raonić.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC