• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Nole slomio Delpa! Sad za titulu

Đoković u finalu Sinsinatija

 SINSINATI: Nole slomio Delpa! Sad za titulu Izvor: MONDO

Srpski teniser revanširao se Argentincu za poraz na Olimpijskim igrama i izborio četvrti put u karijeri plasman u finale Sinsinatija. Rival za trofej Federer ili Vavrinka.

Novak Đoković igraće za titulu na turniru u Sinsinatiju.

Najbolji srpski teniser je u polufinalu savladao Huana Martina del Potra sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2 i četvrti put u karijeri izborio plasman u finale turnira u Ohaju.

Đoković se trijumfom u polufinalu revanširao visokom Argentincu za nedavni poraz u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Huan Martin del Potro bio je "tvrd orah", ali samo četiri gema. Toliko je Argentinac uspio da se nadmeće sa Đokovićem na terenu i parira mu. On je u trećem gemu imao čak i četiri brejk lopte, ali ih je Novak spasao i nakon toga "okrenuo list".

Propustio je srpski as poslije toga veliku priliku da se odmah rezultatski "odlijepi" (na servis Delpa imao je 40:0, ali je dozvolio protivniku da sa pet vezanih poena ostane u egalu), ali je to brzo ispravio i sa tri vezana gema stigao do nedostižne prednosti (5:3).

Del Potro je tada bio prinuđen da zatraži i medicinski tajm-aut zbog problema sa ručnim zglobom koji vuče još od meča osmine finala sa Viktorom Troickim. Uspio je poslije pauze da osvoji još jedan gem, ali je Novak onda rutinski rešio prvi set u svoju korist - 6:3.

U nastavku je Srbin potvrdio dominaciju, jer je već u trećem gemu oduzeo protivniku servis (3:1) i tu prednost očuvao je do kraja.

To mu nije bilo nimalo lako da učini, budući da se Delpo, kao i uvijek, maksimalno trudio i pokušavao da nadokandi "minus". On je već u šestom gemu bio na korak od ribrejka (stigao do 40:15), ali je Novak uspio da odbije taj napad (4:2), a zatim, sa dva gema u nizu, i definitvno "slomi" rivala, poslije sat i po vremena igre.

Đoković će u finalu turnira u Sinsinatiju igrati protiv pobjednika švajcarskog duela između Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.

Novak je protiv Federera odigrao čak 27 mečeva u karijeri i dobio je 12 duela. Ove sezone sastali su se tri puta i Đoković je bio bolji u polufinalu Rima i Rolan Garosa, dok je prvi teniser svijeta slavio na Vimbldonu.

Sa Vavrinkom, trenutno 26. igračem sa ATP liste, igrao je 12 mečeva i čak deset riješio je u svoju korist. Nole je za drugog švajcarskog tenisera bio nepobjediv na posljednjih devet susreta, uključujući i posljednji koji su odigrali ove godine na turniru u Madridu.

Prvi put je u finalu Sinsinatija Novak igrao 2008. u kojem je poražen, kao i prošle sezone od Britanca Endija Mareja, dok je 2009. u borbi za trofej bolji od njega bio Federer.

Ukoliko osvoji trofej na turniru Masters serije u Ohaju, postaće prvi teniser sa prostora cijele bivše Jugoslavije kojem je to pošlo za rukom.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupni nagradni fond od 2.825.280 dolara.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC