• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Sa Italijanima za polufinale!

Naši vaterpolisti lako potopili Ruse (11:6), ali u utorak moraju da pobede Italiju da bi direktno otišli u polufinale i izbegli "čistilište" baraža.

 VATERPOLO (EP): Sa Italijanima za polufinale!  Izvor: MONDO

Već posle dva minuta i 45 sekundi meča protiv Rusije, naši vaterpolisti počeli su da razmišljaju o poslednjem kolu Grupe B u petak i duelu sa Italijanima za plasman u polufinale.

U ponedeljak, Rusima smo dali tri gola za manje od tri minuta, pet do kraja prve četvrtine, a onda "otaljali" posao za konačnih: Srbija - Rusija 11:6 (5:1, 1:2, 2:1, 3:2) u četvrtom kolu prve faze Evropskog prvenstva u Malagi.

"Ponovo smo igrali loše, kao i protiv Rumunije u nedelju. Iako nam je odbrana bila dobra, pravili smo mnogo grešaka u napadu. U petak protiv Italije će biti teško. Mi smo pod pritiskom, ali želimo pobedu", rekao je Vanja Udovičić.

Rusi su platili ceh remija srpskih vaterpolista sa Rumunijom u nedelju (6:6), ali zvanični evropski šampioni se još nisu potpuno iskupili za taj kiks, jer im je protiv Italije neophodna pobeda da bi se izbeglo sito i rešeto četvrtfinala, odnosno sa prvim mestom u grupi izborio direktan plasman u polufinale i dan odmora više u odnosu na konkurenciju.

Sistem takmičenja je takav da pobednici grupa automatski postaju polufinalisti, dok drugoplasirani i trećeplasirani timovi u obe grupe igraju "mini četvrtfinale".

Aleksandar Šapić zabio je Rusima četiri gola, za 18 ukupno na šampionatu. Pratio ga je Andrija Prlainović sa tri, dok su Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Vanja Udovičić i Vladimir Vujasinović postigli po jedan.

"Znamo kako Italijani igraju i sada su raseterećeniji u planovima i ambicijama. To ih je malo skupilo. Takođe znamo šta predstavljaju u svetskom vaterpolu u organizacionom smislu. Tu nema mnogo priče. Naše je da odigramo na najbolji mogući način", kaže selektor Udovičić.

Duel sa Italijanima počinje u utorak u 19 časova, a pre toga će biti poznato da li će trećeplasirani tim u našoj grupi biti Nemačka ili Makedonija (11.00). Posle toga, u bazen će na "razigravanje" Rusi i Rumuni (12.30).

"Igramo timski od početka do kraja. Do sada je sve bilo kako treba. Očekuje nas jaka Srbija. Ukoliko ostanemo neporaženi plasirali bismo se u polufinale i to bi bio ogroman uspeh", kaže selektor azura Paolo Malara.

GRUPA B

Rezultati četvrtog kola: Rumunija - Nemačka 4:8, Makedonija - Italija 5:11, Srbija - Rusija 11:6.

Italija 12
Srbija 10
Nemačka 6
Makedonija 4
Rusija 1
Rumunija 1

Parovi petog kola: Nemačka - Makedonija (11.00), Rusija - Rumunija (12.30), Italija - Srbija (19.30).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC