• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savićević: Znam kako je, ali Dača će pobediti

Ako neko sa sigurnošću može da potvrdi kako se oseća Danilo Ikodinović i šta ga očekuje onda je to Dejan Savićević, koji je takođe imao udes motorom.

 Savićević: Znam kako je, ali Dača će pobediti Izvor: MONDO

Ista nesreća zadesila je pre gotovo tri godine Savićevića. On je tada doživeo tešku saobraćajnu nesreću vozeći motor i jedva ostao živ, dok mu je sudbina desne ruke visila u koncu.

"Nesreća dolazi kao posledica nepažnje vozača ili drugog učesnika udesa u trenutku. Taj događaj je promenio moj život, a sigurno će i Dačin. Ja sam se izvukao, i on će. Danilo sigurno voli motore i oseća tu strast prema brzini, ali da zna čovek da će da pogine, nikada ne bi ni prišao mašini", izjavio je Savićević za "Alo".

Bivši fudbalski as tvrdi da je najteži oporavak, jer je dugotrajan i mukotrpan.

"Kada počne rehabilitacija nastaje pakao! Radiš, recimo fizioterapiju, a ne vidiš rezultate. Kada se ohladi situacija u kojoj se Dača bori za život, krenuće na rehabilitaciju i proći će, nažalost, kroz pakao kroz koji sam i ja prošao. Teško je, jer ne možeš da shvatiš da će sve biti u redu. Ima mnogo crnih misli", bez ulepšavanja priča Savićević.

Popularni Genije izjavio je da podrška najbližih najviše znači u teškim situacijama, ali takođe tvrdi da veliko interesovanje javnosti može biti veliki teret.

"Briga porodice, dece i drugova mnogo znači. Ipak, sam si sa sobom u razmišljanju kako da prođe svaki dan! Ja sam prvih šest meseci bio u katastrofalnom psihičkom stanju. Polomio sam sve u desnoj ruci i mislio sam da nikada neću moći da je upotrebljavam. To čeka i Danila. Sa druge strane, kao javna ličnost privlačio sam pažnju novinara, kao što sada čini i Dača. Jasno mi je da postoji veliko interesovanje. Ja sam tada zamolio novinare da me zaobiđu neko vreme. Bilo mi je mnogo teško i bio mi je potreban mir. U ovakvim situacijama možda bi bilo dobro da neko od porodice prenosi novinarima nove vesti", izjavio je bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije.

Savićević je dodao da je najvažnije da Ikodinović bude uporan i da veruje u oporavak.

"Danilo mora da bude uporan, da ne gubi volju, čak ni kada pomisli da nema napretka. Mora da bude svestan da je nervima potrebno vreme da se pokrenu. On je mlad i sportista je. Namučiće se, ali će pobediti. Sto odsto!".

Savićević je dodao da, uprkos paklu koji je prošao, i dalje vozi motor, ali manji i mnogo sporiji.

"Vozim skuter. Moram da budem iskren, nisam se rukovodio devizom nikad više na motor. Nekoliko puta sam seo za volan jakog i brzog motora, ali čim ubrzam osetim veliki strah! Dača je vozio isti motor kao i ja, a takav ne zna za sporu vožnju. Pre ili kasnije osetiš adrenalin koji te tera da stisneš gas. Treba izbegavati takve mašine. Klize kao po ledu, ne možeš da se zaustaviš. To je zadesilo nas dvojicu", rekao je Savićević.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC