• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danijel Šarić - Dobojski pehari su najdraži

"Osvajanje turnira i titulu najboljeg golmana drugu godinu zaredom u svom rodnom gradu ne bih mijenjao ni za šta na svijetu", kaže golman Barse.

 Danijel Šarić - Dobojski pehari su najdraži Izvor: MONDO

Danijel Šarić je sa četvrtom titulom najboljeg golmana na TV turniru šampiona u Doboju prestigao svoje sugrađane Zlatka Radomirovića i Željka Đurđića, koji su laskavo priznanje dobili po tri puta.

"Kada sam doveo Barselonu u Doboj prošle godine u ugovor sam stavio da moram biti najbolji golman", našalio se Šarić u izjavi za "Glas Srpske".

On je dodao da mu svakako znači priznanje, ali da još uvijek nije u pravoj formi.

"Kada dobijete nagradu za najboljeg golmana od stručnog žirija i novinara koji su glasali svakako morate da budete zadovoljni. Nije to još pravi Danijel Šarić, koji bi trebalo da bude kada počne sezona i borba za trofeje, ali polako napredujem, kao i ekipa. Pred fenomenalnom publikom u Doboju izvučem maksimum, iako nisam najspremniji i to je najmanje što mogu da uradim za svoje sugrađane. Sa svojih 35 godina odlično se osjećam i mislim da mogu da pružim još partija na vrhunskom nivou".

Šarić ističe da baš kao i u fudbalu, košarci i drugim selekcijama ovog sportskog društva i rukometaši dišu kao jedan i uvijek se drže zajedno.

"Barsa je specifičan klub po tom pitanju. Igrao sam i u drugim vrhunskim ekipama, ali ovakve međuljudske odnose i atmosferu ne možete da osjetite nigdje, samo u Barseloni. U klubu posebno se brinu o tom segmentu. Važno je da se svi držimo zajedno, da se međusobno pomažemo. Možda zvuči smiješno, ali više vremena provodim sa svojim kolegom golmanom Johanom Sjestrandom nego sa svojom suprugom i vrlo je bitno da se odlično slažemo i ne gledamo jedan na drugog kao konkurenciju, jer iz takvog odnosa proističu i rezultati".

Kao promotor turnira i glavni krivac za dolazak Barselone, Šarić je imao i pune ruke posla van parketa.

"Ništa mi nije teško kada je u pitanju ovaj turnir. Bitno je da smo kao domaćini dobili visoke ocjene, sve je bilo korektno i ove godine i drago mi je što su se ekipe učesnice od prošle godine vratile u Doboj. Zahvalio bih i osoblju hotela "Park", koje nam je ponudilo sve moguće, od ptičijeg i sojinog mlijeka, pa do ovog normalnog", zaključio je Šarić.

Veliki problem za učesnike turnira predstavljale su nesnosne vrućine na Stadionu sportskih igara, što je i jedina zamjerka gostiju na organizaciju turnira.

"Apelujem na sve rukovodioce da što prije počnu sa realizacijom gradnje hale. Znam da su vremena teška, ali ukoliko želimo da održimo ovaj nivo i da stvorimo još jači turnir, morali bismo već do sljedeće godine da imamo dvoranu, a obećavam da ću, ukoliko bude napravljena dvorana, dovesti ekipe koje će ovaj turnir učiniti najjačim u Evropi".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC