• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Nemci u četvrtfinalu EP

Vaterpolisti Nemačke igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Malagi, kao trećeplasirana ekipa Grupe B. Crnogorci čekaju Srbiju ili Italiju.

 VATERPOLO: Nemci u četvrtfinalu EP Izvor: MONDO

To je epilog "malog finala", kako su ga nazvali Nemci i Makedonci uoči duela poslednjeg kola takmičenja po grupama. Nemačka je pobedila rezultatom 7:5 (1:1, 2:1, 1:1, 3:2) i u četvrtfinalu će najverovatnije igrati protiv Hrvatske.

"Posle pobede nad Makedoncima ovaj turnir za nas ipak ima hepiend. Mnoga finala nisu lepa za gledanje, a ovo je za nas bilo finale. Završili smo među prvih šest u Evropi i kvalifikovali se za EP 2010, kao i za Svetsko prvenstvo naredne godine. Sve što uradimo u Malagi preko toga, biće sjajno", izjavio je nemački selektor Hagen Štam.

Debitant na prvenstvima Evrope, selekcija Makedonije, propustila je istorijsku šansu. Ipak, nema razloga da tim sastavljen od igrača iz nekoliko bivših jugoslovenskih republika bude mnogo razočaran.

"Naravno, nisam zadovoljan prikazanom igrom. Sa druge strane, ovo je bilo naše prvo EP i prvi put smo igrali pet mečeva u pet dana", rekao je selektor Makedonije Ljubiša Mečkić.

Saško Popovski nije bio zadovoljan igrom, ali ni vođenjem ekipe.

"Priprema celog meča bila je loša. Moramo o tome da razgovaramo sa selektorom. Imali smo samo devet igrača sposobnih za igru, a sa tim brojem je teško izboriti povoljniji rezultat. Uz to, očajno smo igrali sa igračem više".

U Grupi A, Crnogorci su očekivano lako dobili Slovačku rezultatom 13:4 i sada čekaju rasplet ostalih mečeva u toj grupi. Hrvatska i Grčka igraju od 18, a Mađarska i Španija od 21 čas.

Selektor "sokolova" Petar Porobić bio je zadovoljan što je njegov tim konačno dobio priliku da odigra jedan relaksiran meč, svega petnaestak sati posle trijumfa nad Mađarima.

"Sve naše prethodne utakmice rešene su jednim golom razlike, tako da je duel sa Slovacima bio pravo osveženje. Svi misle da ćemo se u četvrtfinalu sastati sa Italijom, ali moram priznati da smo spremni i za Srbiju", istakao je Porobić.

Srbija i Italija će od 19.30 časova u utorak rešiti pitanje pobednika grupe i direktnog plasmana u polufinale. Poražena ekipa moraće u "baraž".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC