• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Ana, Bojana, Jelena i Novak na sceni

US Open, na kojem titule brane Novak Đoković i Samanta Stosur, počeo je u ponedjeljak, a drugog dana takmičenja na teren će četvoro srpskih tenisera.

 US OPEN: Ana, Bojana, Jelena i Novak na sceni  Izvor: MONDO

Prvo, od 17 časova po našem vremenu, zaigraće (12) Ana Ivanović protiv malo poznate Ukrajinke Eline Svitoline, dok će u 1 čas poslije ponoći, odbranu titule započeti (2) Đoković i to protiv Italijana Paola Lorencija.

Ivanovićeva, kojoj US Open nije baš omiljeni turnir, igraće na "Grendstendu" protiv devojke iz Odese, rođene 1994. godine, trenutno plasirane na 176. mesto WTA liste. Svitolini je ovo prvo pojavljivanje na Flešing Medouzu, ujedno i prvi meč protiv Srpkinje, koja od 2004. godine igra US Open i koja nikada nije prošla četvrto kolo.

Ana je u toj rundi takmičenja zaustavljena 2007, 2010. i prošle sezone, a u meču protiv Svitoline pokušaće da joj se ne ponovi 2008. godina, kada je kao prva teniserka svijeta ispala u drugom kolu od anonimne Francuskinje Žuli Kon, koja je tada zauzimala 188. mjesto na WTA listi. Do danas, nikada nijedna prva igračica sveta nije ispala sa gren slem turnira od lošije rangirane protivnice.

Ukoliko pobijedi Svitolinu, koja je u glavni žrijeb stigla kroz kvalifikacije, Ana će u drugom kolu igrati protiv pobjednice iz duela Kimiko Date Krum (Japan) - Sofi Arvidson (Švedska).

Jelena Janković, finalistkinja iz 2008. i polufinalistkinja iz 2006. godine, počeće turnir protiv nekad 29. a sada 110. teniserke svijeta, koju je pobjeđivala sva tri puta do sada, s tim da je Bondarenko dva duela predala zbog povrede.

Ukrajinka, rođena 1986. godine, jednom je, 2009. godine igrala četvrtfinale US Opena, a Jelena, koja je trenutno 27. na svijetu, prethodne dve sezone ispadala je u trećem kolu na Flešing Medouzu. Pobjednica ovog duela ide na bolju iz meča Lara Aruabarena Vesino (Španija) - Sahar Per (Izrael).

Meč između Jelene i Katerine počeće čim na Terenu 4 bude završen duel između Brazilca Tomaša Belušija i Španca Pabla Anduhara. Taj meč počinje u 17 časova po našem vremenu.

Nešto ranije, s obzirom na to da će duel Ksenije Pervak i Karle Saurez Navaro na Terenu 14 biti odigran u dva seta, trebalo bi svoj meč da počne Bojana Jovanovski, koja će kao 72. na svetu igrati protiv 35. na WTA listi, Bartel. Godinu dana starija Njemica prošle sezone stigla je do drugog kola US Opena, dok 20-godišnja Bojana u prethodna dva pokušaja nije uspjela da prođe prvo kolo u Njujorku.

U jedan sat poslije ponoći, na najvećem, "Artur Eš" stadionu, branilac titule, dvostruki finalista (2007, 2010) i dvostruki polufinalista US Opena (2008, 2009), Đoković, igraće protiv Lorencija, koji je u 31. godini doživio da zabilježi prvi nastup na američkom gren slemu u karijeri.

Prije toga, tokom 2010. i ove godine, Lorenci se pojavljivao na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu i u tih šest navrata nikada nije prošao prvo kolo, a zimus u Melburnu u tri seta dobio ga je upravo Novak. Još jednom njih dvojica igrali su, na Kvins Klubu, i ponovo je Đoković bio bolji. U pet setova protiv Srbina, trenutno 69. teniser sveta osvojio je osam gemova.

Đoković (25) bi u drugom kolu trebalo da se sastane sa boljim iz meča Rokeiro Dutra Silva (Brazil) - Tejmuraz Gabašvili (Rusija).

Pobjedniku u obe singl konkurencije pripada 2.000 bodova i 1.900.000 dolara, dok finalistima ide ček od 950.000 dolara, uz nešto različit raspored poena. Muškarci dobijaju 1.200 ATP bodova, dok dame osvajaju 1.400 WTA bodova.

(MONDO, foto: MN Press, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC