• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Đoković je favorit!

Uprkos sjajnom letu i povratku na prvo mjesto ATP liste, Rodžer Federer insistira da je Novak Đoković i dalje prvi favorit za osvajanje US Opena.

  Federer: Đoković je favorit!  Izvor: MONDO

Rodžer Federer (30) vratio se na prvo mjesto ATP liste i to pobjedom nad Novakom Đokovićem (25) u polufinalu junskog Vimbldona. Tada je Srbinu uzeo i titulu i "Broj 1", a potom, Švajcarac je pobijedio Đokovića i nedavno u finalu Mastersa u Sinsinatiju.

Tako je sa dve vezane i bitne pobjede prekinuo neprijatan niz od šest poraza u posljednjih sedam susreta sa mlađim rivalom iz Beograda.

Uprkos tome što mu sjajno ide u posljednje vrijeme, poslije pobjede na startu US Opena nad Donaldom Jangom (6:3, 6:2, 6:4), Federer je vješto zaigrao igru riječi i poručio svima da Đokovića smatra prvim favoritom ove sezone na Flešing Medouzu.

Tu tvrdnju, Švajcarac je obrazložio time što je Đoković zvanični šampion US Opena i što ga je, na nevjerovatan način, pobijedio u Njujorku prošle sezone, u polufinalu, spašavajući dve vezane meč lopte.

"Prema mom mišljenju, Novaku ide status favorita, jer je on ipak zvanični šampion. Vjerovatno je osvojio najviše titula na betonu u posljednjih nekoliko sezona. Tu se osjeća najbolje...", primijetio je Federer i dodao:

"Pobjeđivao me je prethodnih godina, takođe. Ipak, imao sam sjajno leto, kao i Endi Marej. Biće interesantno na US Openu. Za sada, srećan sam što sam prošao prvo kolo".

U odsustvu povrijeđenog Rafaela Nadala, lista favorita svela se praktično na tri imena: šampiona Đokovića, novog "Broja 1" Federera i poletnog osvajača Olimpijskih igara Mareja. U svemu tome, njih trojica nikako ne bi smjeli da zaborave Huana Martina Del Potra, šampiona US Opena iz 2009. godine.

Del Potro je jedini teniser koji je od trijumfa Marata Safina 2005. godine na Australijan Openu uspio da osvoji neki gren slem, u konkurenciji Federera, Nadala i Đokovića!?

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Huawei

Federer is a ,Rafa is good,Nole is the best!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC