• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić stvara tim snova u Banjaluci!

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta, Vanja Udovičić pravi u Banjaluci ekipu sastavljenu od nekoliko igrača Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

 Udovičić stvara tim snova u Banjaluci! Izvor: MONDO

Finansijska kriza ozbiljno je uzdrmala vaterpolo. Crnogorski klubovi su pred bankrotom i neće učestvovati u Ligi šampiona, s ogromnim problemima se susreće i zagrebačka Mladost, koju je Udovičić već napustio.

Grčki i španski timovi iz godine u godinu smanjuju budžete, Mađari nisu spremni da izdvajaju velike sume na klubove, a glavni finansijer Pro Reka Gabrijel Volpi napustio je ekipu, pa je aktuelni prvak Italije i Evrope pred gašenjem.

Ti problemi su za posljedicu imali egzodus vaterpolista koji su se praktično našli na ulici. Istina, beogradska Crvena zvezda, dubrovački Jug i riječko Primorje uspjeli su da angažuju nekoliko vrhunskih imena. Ipak, na tržištu je i dalje veliki broj neangažovanih asova.

Jedan od njih, kapiten „delfina" Vanja Udovičić, pokrenuo je ideju da grad na Vrbasu dobije klub evropskog renomea. Prema njegovom planu, VK „Banjaluka" bi se u prvoj sezoni takmičio u Prvoj A ligi Srbije, a u zavisnosti od dogovora s Vaterpolo savezom Bosne i Hercegovine ekipa bi dobila priliku da zaigra u LEN kupu.

Udovičić je priznao da se nije mnogo dvoumio kada je odabrao Banjaluku, jer su u Srpskoj vaterpolisti uvijek dočekivani kao junaci.

"Jačanjem banjalučkog kluba doprinijeli bismo regionalnom razvoju vaterpola. Mislim da ovaj grad to može da podrži i da je cio projekat interesantan, pogotovo jer smo ovdje često dolazili i lično sam doživio vjerovatno i najbolji prijem u životu. U slučaju da sve prođe po planu, vjerujem da već prve sezone možemo osvojiti evropski trofej, pošto imamo obećanje da bismo dobili mjesto u LEN kupu", izjavio je Udovičić za banjalučki "Press RS".

Iako kapiten „delfina" nije želio da govori o imenima koja su spremna da dođu u Banjaluku, list nezvanično saznaje da bi to mogli biti srpski reprezentativci Filip Filipović i Slobodan Nikić, zatim iskusni Crnogorac Boris Zloković, te hrvatski internacionalci Damir Burić i Josip Pavić...

"U ovom trenutku ne mogu još ništa konkretno da kažem, osim da radimo na realizaciji ovog plana. Već sutra-prekosutra mogli bismo imati mnogo više informacija",
naglasio je Udovičić.

Predsjednik VK „Banjaluka" Slobodan Grahovac oduševljen je Udovičićevom idejom. Prema njegovim rečima, sve izvesniji projekat bio bi još jedna lijepa sportska priča grada na Vrbasu od koje bismo imali višestruku korist.

"Bio bi to veliki podstrek za sve klince koji se bave ovim sportom. Vaterpolo nije skup poput fudbala, košarke ili rukometa, pa bi s malim ulaganjima dobili ekipu sa evropskim ambicijama. Samo je pitanje ko bi izdvojio novac", rekao je Grahovac.

Sličnu priču objavio je i beogradski list "Sport", ali umjesto Banjaluke u igri je navodno Radnički iz Kragujevca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC