• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Ana žuri!

Poslije 65 minuta i četiri izgubljena gema, Ana Ivanović plasirala se u treće kolo US Opena, a žrijeb joj je "otvoren" sve do četvrtfinala.

 US OPEN: Ana žuri! Izvor: MONDO

Ukrajinka Elina Svitolina osvojila je pet gemova protiv (12) Ane Ivanović u prvom kolu. Sofi Arvidson iz Švedske ni toliko...

U drugom kolu ženskog singla na 132. US Openu, srpska teniserka deklasirala je staru mušteriju Arvidson za svega 65 minuta igre - 6:2, 6:2!

Dok Ana igra sve bolje, žrijeb joj se savršeno otvara da konačno probije barijeru zvanu "četvrto kolo" u Njujorku. U trećem, Srpkinja će igrati protiv bolje iz meča Sloan Stefens (SAD, 44. WTA) - Tatjana Malek (Njemačka, 141), a ukoliko opravda ulogu favorita bez obzira na ime protivnice, u četvrtom kolu sastaće se sa jednom od četiri igračica kojih nema u Top 50 na svijetu.

Za to je najviše kriva Rumunka Irina Kamelija Begu (96. WTA) koja je u prvom kolu izbacila osmu nositeljku i bivšu "Broj 1", Karolin Voznijacki, pa tako pored nje, Ana može da se sastane i protiv Silvije Soler Espinoze (Španija, 62), odnosno bolje iz meča Cvetana Pironkova (Bugarska, 55) - Ajumi Morita (Japan, 86).

S obzirom na to da nikada ranije nije prošla četvrto kolo na Flešing Medouzu, a u toj rundi ispadala je 2007, 2010. i 2011. godine, Ana ne bi smjela da propusti ovu idealnu šansu za konačni plasman u četvrtfinale! Tek tamo, protivnica bi mogla da joj bude (4) Serena Vilijams.

Što se tiče meča sa Arvidson, koju je od poraza iz srednjoškolskih dana (2003. godine u Luksemburgu) pobjeđivala tri puta zaredom, Ana se mučila do sredine prvog seta kada se susrela čak sa sedam brejk lopti. Imala je ponovo problema sa izbačajem lopte prilikom servisa i to je vraćalo Sofi u igru, ali kada je sačuvala sve brejk lopte, Ana je konačno uzela servis protivnici za vođstvo od 4:2 i onda rutinski dovršila posao.

Taj momentum iskoristila je na početku drugog seta, povela 4:0 i tada dozvolila protivnici prvi, ali ne i jedini brejk na meču za 4:1. Kada je kod 5:1 došla u situaciju da servira za pobjedu, propustila je dvije meč lopte i onda nervoznim odlukama dozvolila novi brejk rivalki, ali ne i više od toga.

Već u narednom gemu, na servis 51. teniserke svijeta, Ana je dovršila započeto.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC