• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Radnički ekspresno u A ligi!

Upravni odbor VSS je telefonskim putem donio odluku da se Radnički iz Kragujevca kao deveti član priključi "A" ligi. Došli Vanja i Filip.

 VATERPOLO: Radnički ekspresno u A ligi! Izvor: MONDO

Na sajtu VSS je zvanično objavljeno da će kragujevački tim "predvoditi Vanja Udovičić i Filip Filipović"!

Ovo je prvi put da je na nekom zvaničnom mjestu saopšteno da su dvojica srpskih reprezentativaca i najboljih igrača Evrope prihvatili ponudu Vaterpolo kluba Radnički. Udovičić je do prošle sezone bio član zagrebačke Mladosti, a Filipović Pro Rijeka, koji se odlaskom glavnog finansijera Gabrijele Volpija, praktično "raspao".

Takođe je u komunikaciji sa LEN izdejstvovavno da Kragujevčani budu učesnici Evropa kupa, nekadašnjeg Kupa LEN.

"Na ovaj način, bez sumnje, data je podrška Radničkom u nastojanju da stvori jak tim koji bio konkurentan i na domaćoj i na međunarodnoj sceni", navodi se u informaciji Vaterpolo saveza Srbije.

Srpska liga će biti nikad zanimljivija. Osim vaterpolo institucije, kakav je Partizan, još dva tima ulaze u krug favorita za osvajanje domaćih trofeja.

Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda dovela je Andriju Prlainovića, Duška Pijetlovića, Denisa Šefika, Borisa Vapenskog i Nikolu Rađena, a od ranije je tu Marko Avramović.

Radnički bi osim sjajnog srpskog tandema Udovičić-Filipović mogao da angažuje i crnogorskog centra Borisa Zlokovića, potom Hrvata Damira Burića...

Partizan su napustili Milan Aleksić (Solnok) i Miloš Korolija, dok je Vladimir Vujasinović prestao da igra i sada je trener prvog tima. Došli su Gavril Subotić (Jadran Hecerg Novi), Marko Matović i Ivan Basara iz Vojvodine, centar Petar Filipović, a reprezentativni golman Slobodan Soro je produžio ugovor. Ostali su Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Aleksandar Radović, Dušan Mandić...

Vojvodina je značajno oslabljena u nekoliko prethodnih sezona i podmladila je tim. U ovom prelaznom roku redove Vojvodine je napustilo čak šest igrača: Boris Vapenski (BRK Crvena zvezda), Miroslav Ranđić (Marsej, Francuska), Ivan Basara i Marko Matović (obojica prešli u Partizan Rajfajzen), Milutin Mitrović (koledž, SAD) i Australijanac Ejdan Rouč.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC