• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Srbija je u polufinalu!

Naši delfini serijom 7:1 u finišu meča sa Italijom sa dna bazena otišli direktno u polufinale, gde čekaju rivala. Na kraju, 11:8 za Srbiju!

 VATERPOLO (EP): Srbija je u polufinalu!  Izvor: MONDO

Trostruki uzastopni šampion Evrope nije sebi dozvolio luksuz da igra "baraž" za plasman u polufinale. Srbi su već tamo, čekaju protivnika u meču za finale!

Protivnik će biti bolji iz duela četvrtfinala: Mađarska - Nemačka, koji se igra u sredu u 19.30.

Serijom 7:1 u poslednjih 11 minuta meča poslednjeg, petog kola Grupe B na EP u Malagi, naši vaterpolisti dobili su Italiju u duelu gde nije bilo nerešenog ishoda - 11:8 (2:2, 1:3, 5:3, 3:0)!

U utorak nije bilo nerešenog ishoda, jer su Italijani i sa bodom mogli do prvog mesta u grupi, do polufinala, do dva dana odmora... I bili su na korak do tog cilja, jer su sredinom treće četvrtine vodili sa 7:4, što je praktično bilo vođstvo od četiri gola razlike!

Ni to im nije bilo dovoljno.

Kada je naš tim dotakao dno bazena, počela je bura u kojoj je brod azura, do tada neporaženog tima, prosto nestao sa radara - 7:1, za 11:8.

"Očekivao sam neizvestan meč i na početku se ispostavilo da imamo mnogo problema sa Italijanima. Ali, dopada mi se način na koji je moj tim igrao u drugom poluvremenu, naročito u fazi odbrane. To je za mene dobra igra!", pohvalio je selektor Dejan Udovičić "kam-bek" njegovog tima.

Gol koji je pokrenuo naš tim bio je gol do tada dekoncentrisanog Aleksandra Šapića za 7:5. Na njegov lob, nadovezao se debitant u našem timu Nikola Rađen koji je pogodio mrežu od glavu golmana Tempestija, a "blickrig" naših dovršio je Vanja Udovičić bombom za 7:7. Sve to trajalo je dva minuta...

Tada su sudije, možda, i poklonile Italijanima igrača više, što je Đorđeti iskoristio - 8:7.

Ipak, bio je to samo kratak trzaj našeg rivala. Već u sledećem napadu Savić je krunisao divnu akciju sa igračem više - 8:8.

Usledila je pauza i početak poslednje četvrtine, koju je drugim golom na meču, a 20. na prvenstvu otvorio Šapić.

Italijani su krenuli u napad i doživeli kontru uz gol Prlainovića, za 10:8, posle čega je usledio period igre sa mnogo grešaka na obe strane.

Najbolju priliku da smanje dva gola zaostatka, Italijani su imali tri minuta pre kraja kada im je dosuđen peterac. Denis Šefik je, kao i mnogo puta do sada, odbranio u presudnom trenutku.

Ostalo je 10:8, a "tačku na i" postavio je naš centar Duško Pijetlović golom iz okreta na minut i deset sekundi pre kraja.

"Iako smo poveli vrlo brzo sa 2:0, unervozili smo se i počeli da pravimo greške. Odjednom, Italija je vodila sa 7:4... Setili smo se tada naših kvaliteta i toga da je jako važno da završimo prvi u grupi, što smo na kraju i uspeli", prokomentarisao je Andrija Prlainović.

Selektoru Dejanu Udovičiću ostalo je da analizira taj period loše igre koji nas je doveo u nezavidnu situaciju, dok čeka rasplet meča Nemačka - Mađarska.

Pored nas, u polufinalu je i pobednik Grupe A, a to je Crna Gora, koja će se sastati sa boljim iz susreta Hrvatska - Italija.

Naši delfini počeli su sjajno, golovima Filipovića i Nikića poveli sa 2:0, a onda je usledio možda i najgori period igre na šampionatu u Andaluziji. Italijani su izjednačili do kraja prve četvrtine, gol Vujasinovića od stativu doneo nam je kratko vođstvo od 3:2, posle čega je naš tim potpuno prepustio igru rivalu.

Serijom 5:1, Italijani su nas doveli na ivicu "čistilišta" i duela sa svetskim šampionom Hrvatskom u "baražu". Taj meč se, za sada, neće odigrati u Malagi!

STRELCI: Filipović 2, Šapić 2, Prlainović, Rađen, Udovičić, Savić i Vujasinović po jedan za Srbiju, Manđante 2, Galo, Đorđeti, Preskuti, Kalkatera i Mistranđelo po jedan za Italiju.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC