• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borba za Dačinu ruku

Stanje Danila Ikodinovića je stabilno, ali sve u Srbiji zanima da li će lekari uspeti da mu sačuvaju "zlatnu" desnu ruku.

 Borba za Dačinu ruku  Izvor: MONDO

Pozivajući se na izvore iz lekarskog tima, list "Press" piše da je Ikodinovićev život spasen i da su mu
spojeni pokidani krvni sudovi desne ruke, ali da je u toku veoma složen postoperativni postupak.

"Ekipa hirurga suočila se sa povredama koje su bile stravične. Dačina desna ruka bila je skoro iščupana iz ramena, a skoro svi krvni sudovi, mišićne i nervne veze u prekidu. Tokom višečasovnih operacija vrhunski mikrohirurzi uspeli su da povežu mišiće i ostala tkiva, a neki krvni sudovi zamenjeni su veštačkim", rekao je neimenovani izvor "Pressa".

Kao glavnu prepreku uspešnom oporavku Ikodinovića i vraćanju pune funkcionalnosti njegove desne ruke sagovornik lista ističe "masivnu" povredu ramenog živčanog spleta.

Lekari u Kliničkom centru u Novom Sadu i dalje Daču drže u takozvanoj "plitkoj komi", kako bi njegov organizam lakše podneo bolove.

Trenutak buđenja izabraće hirurzi i anesteziolozi, a to će biti momenat kada se proceni da je organizam proslavljenog srpskog vaterpoliste osnažio dovoljno da može da podnese i jake bolove zbog višestrukog preloma desne ruke, od ključne kosti do šake.

"U početku neće u budnom stanju provesti duže od sat-dva i bez obzira na to, njemu sledi dugotrajan oporavak, prvenstveno zbog desne ruke, kojoj i dalje delimično preti amputacija",
izjavio je za "Večernje novosti" doktor Jovan Pfau.

Analgetici se svakodnevno doziraju do granice buđenja. Tada je Ikodinović gotovo svestan - otvara oči, pomera noge i levu, nepovređenu ruku. Ne može da govori, jer im cev u dušniku.

Lekari su uočili da Ikodinović, kroz maglu, razaznaje okolinu, ali da najviše reaguje kada kraj sebe čuje i ugleda suprugu Natašu.

Ikodinovića je i u utorak posetio predsednik Srbije Boris Tadić (njegova druga poseta) i on je jedini, uz Natašu Bekvalac, koji je ušao u bolesničku sobu. Odbojkaš Vanja Grbić, koji je takođe dva puta posetio Daču, nije ulazio u sobu, već je bio na pragu prostorije.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC