• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Đoković - Imam svoj sportski put

"Navikao sam na to da me prepoznaju kao brata Novaka Đokovića. Ponosan sam na njega, ali vodim svoj život i idem svojim sportskim putem.

 Marko Đoković - Imam svoj sportski put Izvor: MONDO

Ovo je "Glasu Srpske" izjavio Marko Đoković koji je stigao u Banjaluku, gdje će učestvovati na čelendžeru "Banjaluka 2012". Biće mu to drugi nastup na terenima u parku "Mladen Stojanović", a prije dvije godine poražen je u prvom kolu.

"Kada sam prvi put nastupao u Banjaluci bio sam mlad. Tada sam izgubio u tri seta od igrača koji je bio mnogo bolje rangiran od mene. Zatim sam imao nekoliko dobrih turnira. Međutim, početkom januara 2011. godine povredio sam zglob i pauzirao godinu. Imao sam operaciju i sada se vraćam. Mislim da sam u najboljoj formi do sada. U tenisu želim da uživam i želim da igram najbolje što mogu",rekao je Đoković.

Naglašava da su ga povrede omele da do sada napravi značajnije rezultate, ali nada se da će uskoro napraviti iskorak u karijeri.

"Trudim se, treniram i radim najbolje što mogu. Rad se uvek isplati i nadam se da će dobar rezultat doći u skorije vreme. Daću 100 odsto svojih mogućnosti pa šta bude. Imao sam dosta problema u kratkoj karijeri sa povredama i nisam imao kontinuitet treninga i dobrih mečeva. Uvek kada sam krenuo dobro da igram i uhvatio dobar ritam došle bi povrede. Sad sam spreman i mislim da mi dobro ide", kazao je Đoković.

Ističe da mu je želja da postepeno napreduje na ATP listi.

" Voleo bih da idem malo po malo. Ove godine u 500, sljedeće u 300 najboljih pa dalje. U tenisu se nikad ne zna i jedan rezultat može da te odnese u prvih 100 na svijetu. Bio bih najzadovoljniji da izborim plasman u top deset, ali treba doći do toga", istakao je Đoković.

Prema njegovim riječima, nema mnogo prilika da trenira sa Novakom, prvenstveno zbog toga što njegov brat dosta putuje po svijetu.

"Novak i njegov tim mi pomažu kad god mogu, ali su oni na svojim putevima, a ja svojim. Imam svog trenera i radim sa njim i želim da napredujem u svakom segmentu igre.Nole mi najviše pomaže svojim savjetima i često se čujemo putem telefona tako da mi dosta govori šta treba da radim. Najčešće mi govori da se čuvam povreda i da vodim računa o zdravlju jer je to najvažnije", kazao je Đoković.

On je rekao da je ponosan na rezultate svog brata koji je bio broj jedan na svijetu.
"Kada je postao broj jedan na svijetu bio sam vrlo ponosan na njega jer znam koliko se trudio i žrtvovao da to postigne i to je bio odličan osjećaj",dodao je Đoković.

Drago mu je što se Nole plasirao u polufinale US opena, dok to nije pošlo za rukom Janku Tipsareviću.
"Vjerujem da će Novak proći Ferera i uzeti US open. Navijaću svim srcem odavde iz Banjaluke za Novaka. Žao mi je što je Tipsarević izgubio i što nismo gledali srpsko polufinale u Njujorku", izjavio je Đoković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC