• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej u finalu US Opena

Škotlanđanin je savladao Tomaša Berdiha i plasirao se u svoje drugo finale na US Openu u karijeri gdje čeka boljeg iz duela Đoković - Ferer.

  Marej u finalu US Opena  Izvor: MONDO

Marej se bolje snašao od Čeha u vjetrovitim uslovima koji su vladali u Njujorku tokom prvog polufinala koje je počelo sa dva brejka.

Već na samom startu Endi Marej prvi je zadao udarac tako što je oduzeo servis svom protivniku, ali je Berdih već u narednom gemu uspeo da vrati brejk i od tada se igralo čvrsto do kraja seta. Svaki teniser je držao svoj servis igrajući bez previše rizika uglavnom čekajući grešku protivnika.

Smenjivali su se na servisu dva tenisera sve do 6 : 5 kada je u 12 gemu Berdih uspio da slomi protivnika i napravi drugi brejk u setu što je bilo dovoljno za 7 : 5 u gemovima i 1 : 0 u setovima.

Drugi set donio je potpuno drugačiju sliku jer je Škot zaigrao odlučnije i uspeo dva puta da oduzme servis Berdihu čime je brzo stigao do 4 : 1 u gemovima. U nastavku seta Marej je sigurnim servisom održavao prednost od dva brejka i rešio ga sa 6 : 2 u svoju korist za 1 : 1 u setovima.

U trećem setu Škot je pokazao Berdihu da nema više šta da traži u svom trećem Grend slem polufinalu. Marej je furiozno počeo set i poveo sa 4 : 0, a u početna dva gema svom protivniku nije dozvolio ni poen. Na kraju je set riješio u svoju korist rezultatom 6 : 1.

Četvrti set donio je nešto više neizvjesnosti jer je Tomaš Berdih uspio da stigne 3 : 0 koje je na startu seta imao Marej izjednačivši na 3 : 3. Ipak, neizvjesnost je bila sve što je Čeh uspeo da uradi u ovom polufinalu jer je u četvrtom setu uspio da stigne do "taj brejka" u kome je Marej pobedio sa 9 : 7, na kraju bilo je 7 : 6 u gemovima za Endija Mareja čime je stigao do pobjede od 3 : 1 u setovima i plasmana u finale US Opena.

Posljednji put Marej je bio finalista u Njujorku 2008. godine kada je izgubio finalni meč od Švajcarca Rodžera Federera. Nadajmo se da će se u finalu naspram Endija naći naš Novak Đoković koji će uspjeti da odbrani titulu osvojenu prošle godine u "velikoj jabuci".

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC