• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Valjak" snažno do Lige šampiona!

Partizan deklasirao Slogu (BiH) u finalnoj utakmici kvalifikacionog turnira u Beogradu - 31:16 (15:8). Opet u izrazito teškoj grupi.

 RUKOMET: "Valjak" snažno do Lige šampiona!  Izvor: MONDO

Puna dvorana na Banjici u nedelju je nosila crno-bijele rukometaše ka uzastopnom plasmanu u Ligu šampiona.

Ponovio se scenario iz Prešova prošle godine, Partizan se mučio u polufinalu turnira, a onda ubjedljivo dobio odlučujuću utakmicu.

Vodio je tim Aleksandra Brkovića i sa nevjerovatnih 17 golova razlike, a do kraja su gosti iz Doboja uspjeli neznatno da ublaže katastrofu - 31:16.

Partizan je zimus u Ligi šampiona "upisao" svih 10 poraza, a i ove sezone će biti izraziti autsajder u A grupi sa Monpeljeom, Čehovskim Medvedima, Flensburgom, Ademar Leonom i Hamburgom.

Zanimljivo je da je Hamburg ove večeri slavio na "vajld kard" kvalifikacionom turniru - 32:31 poslije produžetka protiv francuskog San Rafaela...

Četrdesetogodišnji Nenad Maksić "torpedovao" je Slogu sa osam pogodaka i bio najefikasniji pojedinac utakmice.

Krilo Nemanja Ilić postigao je pet, a Petar Žujović četiri. Po tri puta u listu strijelaca su se upisali Uroš Mitrović, Mijajlo Marsenić i Bogdan Radivojević.

Na golu je blistao veteran Dejan Vasić (36), koji je poslije slabog izdanja protiv Porta dan ranije, nanizao 10 odbrana samo u prvom poluvremenu!

Vasić je bio jedan od najzaslužnijih što su crno-bijeli u 18. minutu vodili sa nevjerovatnih 11:1.


Paklena atmosfera na Banjici potpuno je sputala igrače prvaka BiH, koji su u subotu iznenadili crnogorski Lovćen. Prvi put zatresli su Vasićevu mrežu tek u devetom minutu, a za drugi im je bilo potrebno još 10 minuta!

Morao je i Partizan malo da padne, tako da je Sloga postepeno prišla na podnošljivijih 14:8. Ipak, Nemanja Ilić je u posljednjem napadu poluvremena sigurno završio kontru, da bi u prvih pet minuta nastavka crno-bijeli dali još tri gola bez odgovora sa druge strane i vratili se na "plus 10" (18:8).

U 41. minutu bilo je 21:11, a onda je Partizan u ritmu pjesme Grobara napravio seriju od 7:0 i otišao na maksimalnih 28:11!

Brković je tokom te serije "ispraznio klupu", poslao je na teren mlade Radivojevića, Vanju Ilića, golmana Radovanovića, kao i učesnika "Survajvora" Ognjena Kajganića (dao dva gola). Čak je i druga postava crno-bijelih igrala jako u odbrani, pa Dobojlije nisu poentirale čak 14 minuta.

U finišu ih je koliko-toliko pokrenuo odlični Miloš Pešić, strijelac sedam pogodaka.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC