• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Udovičić - svaka medalja važna

Srpski vaterpolisti ostvarili jedan cilj, a sada počinje ono pravo. U polufinalu se očekuje vaterpolo "klasik" - duel sa Mađarima.

 VATERPOLO: Udovičić - svaka medalja važna Izvor: MONDO

Vaterpolisti Srbije još jednom su pokazali da su najbolji kad je najteže. Bili su na ivici "baraža" na EP u Malagi, ali su onda od 4:7 protiv Italije, stigli do 11:8 i direktnog plasmana u polufinale.

U polufinalu ih, najverovatnije, čekaju Mađari koji igraju sa Nemcima i treba da se dogodi jedna od najvećih senzacija u istoriji vaterpola pa da u polufinalu ne igramo sa našim susedima i najvećim vaterpolo rivalima.

Selektor srpske reprezentacije Dejan Udovičić kaže, pomalo iznenađujuće, da je sada pritisak manji nego što je to bio slučaj u prvoj fazi takmičenja kada "delfini" nisu imali pravo na kiks.

"Igraćemo najverovatnije protiv Mađara sa kojima smo se pripremali u Segedinu na nekoliko treninga. Znamo se, kontra im je ubitačna. Ali verujem u naš kvalitet do kojeg se dolazi samo strpljivom igrom i maksimalnim angažovanjem. Crna Gora je zasluženo polufinalista. To je ekipa zrela za olimpijsku medalju. Ne znam ko će im biti protivnik, Hrvatima neće biti lako protiv Italijana",
procenjuje Udovičić u razgovoru sa srpskim izveštačima u Malagi.

Selektor ističe teške uslove za igru, vrućinu i toplu vodu koja ne odgovara teškim igračima koje imaju naša, madjarska ili crnogorska selekcija.

"Sve ekipe se pripremaju za Olimpijske igre i ovde su primetne oscilacije. Španci će na igrama biti daleko bolji, Grci su pokazali više od rezultata u Malagi. Tamo će biti igran pravi vaterpolo mada i Malaga ima zanimljive i kvalitetne susrete. Mislim da su u polufinalu četiri najbolje ekipe i da je sada sve otvoreno. Do sada je suđenje uglavnom bilo korektno mada smo u meču sa Italijom imali previše dosuđenih kontrafaulova. Nama je važna pre svega odbrana a odatle ide i stabilan napad i realizacija igrača više. Ponavljam deo cilja smo ostvarili. Sada igramo za medalju i svaka je važna",
poručuje Udovičić.

Po mnogim parametrima, srpski igrači su najbolji u dosadašnjem toku turnira u Malagi. Denis Šefik ima najbolji procenat odbrana (oko 62 odsto), Aleksandar Šapić je pvi strelac sa 20 golova ispred Milića iz Makedonije 13. Srbija ima realizaciju igrača više 55,6 posto.

Vanja Udovičić je najbolji kradljivac lopti ukupno 13, a Filip Filipović neprikosnoven u asistencijama 15.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC