• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): U polufinalu večiti derbi

U petak će se za finale boriti Srbija i Mađarska (21 sat), a prethodno i bivša "braća", Crnogorci i Hrvati.

 VATERPOLO (EP): U polufinalu večiti derbi  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Srbije će u petak u 21 sat igrati polufinale Evropskog prvenstva protiv Mađarske. Sat ipo ranije, za finale će se boriti bivša "braća", Crnogorci i Hrvati.

Kao prvi u grupi B, izabranici Dejana Udovičića su obezbedili direktan plasman u polufinale, a Mađari su, kao drugoplasirani u grupi A, morali u četvrtfinale.

Nemci su, kako se i očekivalo, bili lak zalogaj za naše severne komšije. Već posle prve četvrtine u kome su Mađari poveli 5:2, bilo je jasno da iznenađenja neće biti. Do kraja su samo odradili pucački trening - 14:8 (5:2, 2:1, 4:3, 3:2).

Najefikasniji su bili Deneš Varga, Tamaš Kašaš i Đerđelji Kiš sa po tri gola.

Tajni pred polufinale nema. Branilac evropskog trona i aktuelni olimpijski šampion su se zajedno pripremali za turnir u Malagi. Odlično se poznaju i iz prethodnih velikih okršaja. Biće to "večiti derbi" svetskog vaterpola.

U petak će prštati u bazenu u borbi za finale, koje je na programu u nedelju u 21 sat. Poraženi će morati da se zadovolji pokušajem da se okiti bronzom sat i po ranije.

U drugom polufinalu sastaće se Crna Gora i Hrvatska, koja je sve vreme vodila protiv Italije u četvrtfinalnom meču.

Ipak, "barakude" su dozvolile sebi luksuz da posle vođstva od 7:4 uđu u neizvesnu završnicu. Italija je došla na samo gol zaostatka i imala poslednji napad za izjednačenje, ali je golman Vićan zaustavio dva udarca - 8:7 (4:2, 0:0, 3:2, 1:3).

Inače, pet reprezentacija je, uz domaćina Hrvatsku, obezbedilo učešće na narednom Evropskom prvenstvu 2010. godine (verovatno će se igrati u septembru). To su Srbija, Mađarska, Crna Gora, Italija i Nemačka.

Srbija, Crna Gora, Mađarska, Hrvatska i domaćin Italija igraće i na Svetskom prvenstvu u Rimu naredne godine (19. jul – 2. avgust).

U sredu su u Malagi vođene i borbe za plasman od sedmog do 12. mesta. Rusija je savladala Grčku 9:4 (1:0, 2:2, 3:1, 3:1), dok je Rumunija "na mišiće" pobedila Slovačku 7:6 (2:1, 1:3, 2:1, 2:1).

U petak, u 12,30, Grčka i Slovačka će igrati za 11. mesto, a za plasman od sedmog do 11, istog dana, sastaće se Makedonija - Rusija (16,30) i Španija - Rumunija (18).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC