• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Skaj Vujas na Gergelji Vejdera

Dueli izmedju Srbije i Madjarske u vaterpolu mogu se uporediti sa Lukasovim "Ratovima zvezda".

 VATERPOLO: Skaj Vujas na Gergelji Vejdera Izvor: MONDO

Retko ko da zna koliko epizoda i serijala ima, ali svi znaju imena glavnih likova. Luk Skajvoker, Dart Vejder, Han Solo, Joda ili Čubaka neće biti u Malagi u petak, ali zato će se u bazenu oči u oči naći Vujasinović i Kašaš, Savić i Kiš, Šefik i Seči, Šapić i Benedek, Ćirić i Madaraš ...

Ulog će u meču bez tajni, izmedju dve reprezentacije koje su trenirale zajedno ovog leta, biti finale Evropskog prvenstva, a uoči duela u oba tabora provejava umereni optimizam.

"Kada igraju Srbija i Madjarska nema tajni. Isuviše se dobro poznajemo da bi moglo da bude bilo kakvih iznenadjenja i svima je jasno da su šanse za prolaz u finale potpuno izjednačene. Kao i uvek, naš osnovni zadatak će biti da sprečimo njihove kontre i da im ne dozvolimo da iz pozicionih napada imaju čiste šuteve. Biće potrebno mnogo znanja, discipline i upornosti da bismo ih pobedili", rekao je trener reprezentacije Nebojša Novoselac.

Srbija ulazi u duel sa dve pobede u poslednja dva finala - na prvenstvu Evrope u Beogradu 2006. i u finalu Svetske lige u Berlinu prošle godine. Tome treba dodati i pobedu u finalu prvenstva sveta 2005. u Montrealu, kada su u ekipi bili i igrači iz Crne Gore.

Svi se, inače, slažu da su u završnicu ušle četiri najbolje ekipe Evrope i sveta i niko se ne usudjuje da prognozira ishode polufinalnih mečeva.

"Za medalje će se boriti četiri najbolje reprezentacije, koje su po mnogo čemu izjednačene. Što se tiče Madjara, tu nema šta novo da se kaže. Najtrofejniji su i imaju izvanredan sastav, a naš cilj će biti da im zaustavimo kontre i nametnemo ritam koji nama odgovara", rekao je Aleksandar Šapić.

Jedan od naših najmladjih reprezentativaca Andrija Prlainović kaže da nije previše impresioniran igrom Madjara u Malagi.

"Stariji igrači upozoravaju nas mladje da nas to ne zavarava, jer Madjari stalno tako rade. Igraju koliko im je potrebno i onda daju sve od sebe kada je najvažnije. Videćemo šta će biti, ali ja sam optimista", poručuje Prlainović.

Bivši selektor zajedničkog tima Srbije i Crne Gore, a sada šef stručnog štaba Crne Gore Petar Porobić kaže da naš tim ima proveren i potvrdjen recept za igru protiv Madjara.

"Tačno je da su Madjari trofejna ekipa, ali je tačno i to Srbija sada ima recept za igru protiv njih. Porazi u finalima u poslednje tri godine sigurno im ne prijaju i to nije bez značaja u takvim utakmicama", kaže Porobić.

Sa njim se slaže i selektor našeg tima Dejan Udovičić.

"Tačno je da recept postoji. Svi znamo da je kontra najjače oruzje Madjara i to je ono što moramo da sprečimo da bismo mogli da razmišljamo o pobedi. U prethodnih nekoliko utakmica u tome smo uspevali, a ako sada nismo spremni da to uradimo, bolje da i ne ulazimo u bazen", rekao je Udovičić.

Selektor reprezentacije Madjarske Deneš Kemenji kaže da njegov tim podiže formu i da je zadovoljan igrom protiv Nemačke, ali dodaje da zna šta ih čeka.

"Znamo ko nas čeka. Srbija je snažan rival sa odličnim igračima. Šanse su otvorene, ali verujem da imamo adute za pobedu i ulazak u finale", rekao je Kemenji, koji je poslednji trofej osvojio na Olimpijskim igrama u Atini pre četiri godine.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC