• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nalbandijan naoštren za uspeh u Pekingu

David Nalbandijan muku je mučio ove sezone sa povredama, ali tvrdi da će biti potpuno fit da se na Olimpijadi u Pekingu uključi u trku za medalje.

 Nalbandijan naoštren za uspeh u Pekingu Izvor: MONDO

Brojne povrede proteklih godina sprečile su Davida Nalbandijana da na Olimpijskim igrama ostvari dobar rezultat. Argentinac je 2004. godine bio u sastavu tima za Olimpijadu u Atini, ali ga je povreda stomačnog mišića sprečila da otputuje u Grčku i uključi se u trku za medalje.

Posle neuspešnih nastupa na Rolan Garosu i Vimbldonu ove sezone, takođe prouzrokovanih povredama, Argentinac je spreman da u Pekingu u avgustu konačno postigne dobar rezultat.

Svetski broj sedam je istakao da su motivi na Olimpijskim igrama uvek najveći, jer je to specifično takmičenje. On je dodao da je odavno kao prvi cilj ove sezone zacrtao nastup na Igrama u Pekingu.

"Nastup na Olimpijadi je za mene važnije takmičenje od US Opena i Dejvis kupa. Povrede i bolovi u mišićima su me omele da na Rolan Garosu i Vimbldonu odigram dobro, ali sada je sve to sanirano i spreman sam da do Pekinga stignem do zadovoljavajuće forme. Boravkom u olimpijskom selu imaš mogućnost da se družiš i razgovaraš sa ostalim sportistima, što je veoma dobro iskustvo i potpuno različito u odnosu na klasične turnire koje igram. To se jedino može porediti sa nastupom u Dejvis kupu, kada si u prilici da se posebno motivišeš jer igraš za svoju zemlju", izjavio je Nalbandijan.

Dvadesetšestogodišnji Argentinac, koji je na Gren slemovima četiri puta igrao polufinala i osvojio osam titula u karijeri, tvrdi da će imati dodatni motiv u Pekingu.

"Želja je veća, jer su u pitanju drugačiji interesi. Najvažnije je da se oporavim u poptunosti do tada, a zatim pružim maksimum kako bi se uključio u trku za medalje.. Ako ne uspem u tome, priznajem da ću osećati gorak ukus u ustima, jer će to najverovatnije biti moja poslednja Olimpijada u karijeri", istakao je Nalbandijan, koji je u martu 2006. godine stigao do najboljeg plasmana, trećeg mesta na ATP listi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC