• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniski rat Partizana i Zvezde!

Meč za šampionsku titulu u tenisu između Partizana i Zvezde prekinut i prvak će biti određen za zelenim stolom. Problem nastao oko doping kontrole.

 Teniski rat Partizana i Zvezde!  Izvor: MONDO

Treću godinu zaredom šampiona države u tenisu dobićemo za zelenim stolom. "Večiti rivali", Partizan i Crvena zvezda pokušali su da u četvrtak odigraju finalni duel za titulu, ali ga nisu priveli kraju.

Meč je prekinut pri vođstvu Partizana od 1:0, jer se ekipa crno-belih povukla sa terena.

Predsednik Teniskog kluba Partizan Dušan Grujić i čelnik Teniskog kluba Crvena zvezda Slobodan Vojinović imaju, naravno, različita viđenja ovog nemilog događaja. Problem je nastao oko doping kontrole. U Partizanu tvrde da su zvezdaši "pobegli" od dopinga, a u Zvezdi odbacuju optužbe.

U izjavi za MONDO, čelnik kluba iz Humske Dušan Grujić ispričao je da je odluku o povlačenju ekipe sa terena doneo nakon što je rival odbio da ode na obaveznu doping kontrolu.

"Predstavnik Zvezde, ja i pravnik iz Teniskog saveza Srbije smo bili tu kada je došlo nadležno lice sa ovlašćenjem da odabere bilo kog igrača za doping kontrolu. Boba Vojinović je tada rekao da zahteva da vidi salu u kojoj će se izvršiti doping kontrola, a potom je odbio da šalje igrače na kontrolu, uz obrazloženje da nije obezbeđena sterilna prostorija. Dakle, teniseri Crvene zvezde nisu išli na doping kontrolu", tvrdi Grujić.

Pozivajući se na zapisnik sa meča, Grujić je naveo da predstavnici Crvene zvezde nisu dozvolili da se priđe bilo kom igraču, dok je, sa druge strane, Partizan predložio da svi igrači idu na doping test. "To sve stoji u zapisniku koji je potpisao glavni sudija Tibor Demetar", kaže predsednik TK Partizan.

On tvrdi da se teniser Zvezde Nikola Ćirić sa zakašnjenjem pojavio na meču i da je "zavirivao da vidi da li ima oznaka na kojoj piše - soba za doping kontrolu". "To je namerno uradio u strahu od doping kontrole. Kada je video da nema nikog onda je pristao da igra meč", kaže Grujić.

Ćirić je prvi set protiv Dušana Lajovića dobio 6:1, u drugom je vodio 5:4, ali ga je izgubio 7:5. Potom je izgubio i meč (6:4 u trećem setu), a predsednik Partizana tvrdi da je "Ćirić dobio instrukcije da pusti meč protivniku kada su videli da se pojavila osoba zadužena za vršenja doping testa".

"Pitam se zašto nije izašao na vrata, nego je pobegao preko ograde ge ga je sačekao direktor Zvezde Boba Vojinović. Osim njega, preko žice je otišao i Zekić!", prepričava Grujić i u svom stilu poručuje: "Boba Vojinović je grobar srpskog tenisa".

Grujić je više puta ponovio da stoji iza odluke o povlačenju ekipe sa terena. "Odluku sam doneo ja i stojim iza nje, jer nisam želeo da igram protiv ekipe koja je možda dopingovana".

Predsednik Partizana kaže da se već duže vreme u teniskim krugovima priča o dopingovanju nekih tenisera. "Ja znam ko je taj čovek koji drogira decu i nameravam da uskoro pokrenem priču o tome. Ovo je krah srpskog tenisa i nedopustivo je da se tako odnose prema deci. Ja neću da igram ovakvo prvenstvo i spreman sam da istupimo iz lige. Zvezda je dva puta dobila prvenstvo za zelenim stolom i uopšte me ne zanima kakav će sada biti ishod", kaže Grujić.

Čelnik Crvene zvezde Slobodan Vojinović za MONDO, međutim, kaže da je "situacija čista" i da su crveno-beli šampioni.

"Zvezda je osvojila titulu neosnovanim povlačem ekipe Partizana. To je naše viđenje situacije i ne vidim nijedan drugi mogući rasplet", kaže Vojinović.

Tvrdnje Grujića o tome da je teniser Nikola Ćirić "pobegao" sa doping kontrole, Vojinović naziva "lažima". "Na doping kontrolu nije trebalo da ide Ćirić već David Savić. Dušan Grujić laže!", odgovor je Vojinovića.

Na ocenu Grujića da je "grobar srpskog tenisa", Vojinović odgovara: "Ne mogu da budem grobar srpskog tenisa, jer ja sam zvezdaš!".

Teniski savez Srbije, kao organizator Ekipnog prvenstva Srbije za seniore, poslao je medijima samo šturo saopštenje da je finalni duel između Partizana i Crvene zvezde prekinut pri rezultatu 1:0 za Partizan.

"Meč je prekinut jer je sa terena povučena ekipa Partizana, koja je i pismeno najavila žalbu Takmičarskom odboru Teniskog saveza Srbije. Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije, po prijemu izveštaja službenih lica doneće odluku o finalnom meču Ekipnog prvenstva Srbije za seniore između Partizana i Crvene zvezde i ekipnom prvaku Srbije za 2008.godinu", piše u saopštenju.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC