• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Dudaš i Jelača na "sedmom nebu"

Juniorski reprezentativci Srbije Mihalj Dudaš i Tatjana Jelača presrećni su posle osvajanja bronzanih medalja na SP u Bidgošću.

 ATLETIKA: Dudaš i Jelača na "sedmom nebu" Izvor: MONDO

Dudaš je u četvrtak "iskovao" bronzu u desetoboju, osvojivši ukupno 7.663 boda, dok je Jelača isti uspeh ostvarila u bacanju koplja, postavivši novi državni rekord hicem od 58,77 metara.

"Osećam se zaista sjajno, napokon su se troipogodišnji trud i rad isplatili. Verovali smo u uspeh i uspeh se dogodio", izjavio je Dudaš.

"Drago mi je što sam uspeo da na najvažnijem takmičenju postignem i najbolji rezultat, kao i dosta ličnih rekorda. Sve je vodilo ka medalji. Nastaviću dalje ovim i još jačim tempom", rekao je desetobojac.

Jelača je naglasila da je u Bidgošću ostvarila najveći uspeh u karijeri.

"Hvala svima koji su verovali u mene, a svakako veliku zaslugu za ovu medalju ima i savezni selektor Ivica Možek. Drago mi je i zbog Mihalja, koji je udvostručio naše slavlje. Ove medalje nagoveštavaju bolje dane srpske atletike", izjavila je Jelača.

Selektor juniorske selekcije Srbije Ivica Možek izjavio je da su dve medalje iz Bidgošća "ogroman i nezapamćen uspeh srpske atletike".

"Sve se dešavalo kao u najlepšem snu. Dudaš je pokazao koliko je veliki borac, obarao je lične rekorde jedan za drugim i zasluženo uzeo svetsku bronzu. Jelača je sa ovim plasmanom i rezultatom možda i najbolja Evropljanka, za nju tek dolaze dani uspeha", rekao je Možek.

U petak takmičenje počinje Ivana Španović u skoku u dalj. Nacionalna juniorska rekorderka jedan je od favorita za osvajanje medalje u toj disciplini.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC