• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalma Benedek vesla za Srbiju!

Mađarska kajakašica rekla konačno "da" za Srbiju. Motivi prelaska u srpski nacionalni tim su suprug i lakši put do Olimpijskih igara.

 Dalma Benedek vesla za Srbiju! Izvor: MONDO

Višestruka svjetska prvakinja u kajaku Dalma Benedek ubuduće će se takmičiti pod zastavom Srbije.

Mađarica je donijela definitivnu odluku da promijeni nacionalni tim i da u dresu nove reprezentacije pokuša da izbori plasman na Olimpijske igre. Dalma je u periodu od 2003. do 2011. osvojila sedam svjetskih titula, ali nikada nije učestvovala na Olimpijskim igrama.

Zbog jake konkurencije u mađarskom kajaku (jedan od najpopularnijih i uspješnijih sportova naših sjevernih komšija) ona nije uspijevala da se plasira na Igre u Atini, Pekingu i Londonu.

"OI u Londonu su bile treće na koje nisam uspjela da odem, a budući da mi je suprug Srbin, samo po sebi se nametnulo da karijeru nastavim u Srbiji", rekla je Benedekova za "Mađar so".

Ona je rekla da je od Kajakaškog saveza Srbije dobila dokument kojim je prihvaćeno da ubuduće nastupa za Srbiju.

"Dalmu, inače, razumijem, budući da je tri puta bila svjetska šampionka, a na kraju nije stigla ni do Atine, Pekinga, ili Londona, što je za nju sigurno neprijatno, s obzirom na to da bi svoju budućnost u Mađarskoj mogla da zasnuje samo kao dobitnica olimpijske medalje, dok je ovdje dovoljna i titula svetskog ili evropskog šampiona", istakao je za "Novosti" selektor ženske kajakaške reprezentacije Srbije Janoš Panda.

I posljednjih detalji transfera trebalo bi da budu vrlo brzo završeni, potvrdio je Dušan Ružičić.

"Sve smo papire predali i čekamo kraj septembra da dobijemo zeleno svjetlo od ICF. Na Dalmin dolazak u srpski kajak gledam kao na pozitivnu stvar. Mnoge naše kajakašice bi mogle ponešto da nauče od nje i da nam se pridruže u pripremama, a ne da je gledaju kao konkurenciju. Na kraju krajeva, svi ćemo se takmičiti za istu reprezentaciju", naveo je Ružičić.

Predsjednik KSS Mirko Nišović kaže da još nije sve riješeno.

"Moramo da budemo malo strpljivi, da ne trčimo pred rudu. KSS je izdao sve potrebne papire. Nemojte da malerišemo. Ostavimo aktere ove priče na miru. Na potezu je druga strana. Na kraju, kada transfer bude realizovan, naravno da ćemo obavijestiti javnost o tome", rekao je Nišović.

Pod zastavu Srbije mogla bi da se vrati i Nataša Dušev Janić.

"U oba ta slučaja KSS nije vodio nikakve pregovore. I jedna i druga su izrazile želju da dođu i veslaju za Srbiju. Mi ih objeručke prihvatamo. Za Benedekovu ne bi trebalo da bude to sporno, u Natašinom slučaju posao završava OKS. Mora biti svima jasno da je naš budžet premali da bi mogao da 'istrpi' Natašu i njen tim kao pravu zvijezdu. Međutim, Mađarska federacija daje svoju konačnu riječ. Na kraju i Međunarodna kajakaška federacija se pita", završio je Nišović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC