• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojković za Daču, "delfini" protiv sudija

Reprezentativac Crne Gore posvetio plasman u finale EP povređenom Ikodinoviću. Srpski igrači ponosni na pobedu nad Mađarima i sudijama.

 Gojković za Daču, "delfini" protiv sudija Izvor: MONDO

Srbija protiv Crne Gore u finalu Evropskog prvenstva, znači sudar vaterpolista, od kojih su do pre tri-četiri godine mnogi provodili nedelje i meseca zajedno trenirajući i igrajući.

Jedan od takvih u taboru Crne Gore je Vladimir Gojković, koji se posle pobede nad Hrvatskom u polufinalu setio onog koji je takođe trebalo da bude na EP, ali nije...

"Želim ovom prilikom da se setim Danila Ikodinovića i da mu posvetim ovu pobedu. Znamo svi koliko bi on bio srećan što je Crna Gora uspela da savlada Hrvatsku. Kao debitanti smo ušli u finale i to je sjajan uspeh i ogroman motiv za dalje", izjavio je Gojković, prenosi "Sportski žurnal".

On i teško povređeni Ikodinović bili su saigrači u reprezentaciji SCG, ali i u ruskom Sintezu. Trebalo je da naredne sezone budu zajedno i u ekipi Jadrana iz Herceg Novog.

Srpski vaterpolisti su u "trileru" bili bolji od Mađarske, ali i od neverovatno pristrasnih sudija Tulge iz Turske i Rotuna iz Italije.

Ljudi iz rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije nisu mogli da veruju - "sve su uradili da nas iseku", "ovo je bio kriminal", pričali su Velibor Sovrović, Dragan Solomun i drugi. Igrači najbolje znaju koliko su nepravdi morali da istrpe u petak.

"Najvećim delom rezultat su diktirale sudije, od kojih su Mađari dobili sve što su hteli. Davali su nam igrača više samo za 'pokušaj ubistva'... Za razliku od SP u Melburnu i utakmice protiv Hrvata, sada smo imali kvalitet za preokret. Zasluženo smo u finalu, mada su sudije učinile sve da do toga ne dođe", rekao je Denis Šefik izveštaču "Žurnala" iz Malage.

Dva Aleksandra, Ćirić i Šapić, ističu da je arbitraža bila tendenciozna od samog početka, ali da je prevagnula strpljivost i koncentracija našeg tima.

"Hteli su da spreče finale Srbija - Crna Gora, ali nisu uspeli, iako su nam dosudili toliko kontrafaulova da smo, kada se sve sabere, celu jednu četvrtinu bili bez igre u napadu".


Mladi Andrija Prlainović takođe nije mogao da se načudi broju kontrafaulova.

"Čestitao bih saigračima, jer smo stoički izdržali veliki sudijski teror! Ovakav preokret možemo samo mi da napravimo".


Vanja Udovičić, strelac izjednačujućeg gola u regularnom toku utakmice, smatra da Srbija može da pobedi svakoga, pod uslovom da prvo pobedi sebe.

"Još jedno finale i veliki uspeh za nas. Sa Crnogorcima se odlično poznajemo i oni možda imaju jači motiv, ali ako budemo jači od sebe samih, itekako možemo da se nadamo zlatu",
rekao je Udovičić.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC