• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa napada Federera i na Olimpijadi

Posle osvajanja Vimbldona i velikog koraka ka statusu najboljeg na svetu, Rafael Nadal će imati dodatni motiv na olimpijskom turniru.

 Rafa napada Federera i na Olimpijadi Izvor: MONDO

Pored medalje, Španac će se boriti i za ATP poene, kojima bi dodatno smanjio zaostatak u odnosu na Rožea Federera, možda ga čak i svrgnuo posle gotovo pet godina neprekidnog boravka na poziciji broj jedan.

Zaključno sa Rolan Garosom, Nadal je morao prvenstveno da vodi računa da ga ne pretekne Novak Đoković, ali sada je opet on u ulozi tenisera koji nema šta da izgubi.

Primopredaja trona mogla bi da se dogodi tokom predstojeće serije turnira u Severnoj Americi (tvrda podloga), možda čak na samom US openu, gde Federer brani titulu i maksimalan broj bodova. Sigurno je da će olimpijski turnir imati važnog udela u raspletu ove mini-drame.

"Ne razmišljam toliko o bodovima, Olimpijske igre su nešto posebno, o čemu svaki sportista mašta kao klinac. U Atini sam igrao dubl sa Karlosom Mojom, a sada sam izuzetno motivisan da donesem Španiji medalju u singlu. Biće to mnogo više od Dejvis kupa, gde takođe igrate za svoju zemlju", izjavio je Nadal.

Federerova prednost smanjena je na 545 bodova, što ne priznaje kao problem.

"Pišite šta god hoćete. Ja ću pokušati da osvojim zlato na Olimpijadi i da odbranim trofej u Njujorku. Dođite da razgovaramo ponovo posle ta dva turnira", poručio je novinarima Švajcarac.

Federer je u Sidneju 2000. godine zauzeo četvrto mesto, dok je u Atini ispao od Tomaša Berdiha već u drugom kolu. Ali pošto je ATP pristala da olimpijski turnir boduje za svetsku rang listu, ulog će ovog puta biti znatno pojačan.

"Možda će olimpijski turnir za 50 godina postati jedan od najvažnijih na svetu. Za mene on to već jeste, ali mislim da je mnogim drugima potrebno još vremena da se naviknu na to. Igre su ipak nova stvar u tenisu, a koliko ste uspešni kao teniser gleda se po gren slem titulama i vremenu koje ste proveli na prvom mestu ATP liste", rekao je Federer.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC