• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Prava forma do finala Fed kupa

Srpska teniserka poslije eliminacije u Pekingu okreće se pripremi za najvažniji meč u nacionalom timu - finalu Fed kupa protiv Češke u Pragu.

 Ana: Prava forma do finala Fed kupa  Izvor: MONDO

Ana Ivanović je na turniru u Pekingu pretpela poraz u osmini finala, ali eliminaciju od Romine Oprandi pokušava što prije da arhivira, kako bi na narednim turnirima pokušala da podigne formu.

Srpska teniserka, koja na WTA listi zauzima 12. mjesto, polako se priprema za najvažniji duel u reprezentativnoj karijeri - finalu Fed kupa u praškoj "O2 Areni" protiv Češke, 3. i 4. novembra.

"Finale Fed kupa je velika stvar za nas. Jedva čekam taj meč i nadam se da ću do tada biti u pravom formi", poručila je Ivanovićeva.

A do polaska u Prag Ana će formu brusiti na turnirima u Lincu, koji počinje 10. oktobra, i u Moskvi, nedelju dana kasnije. Kup Kremlja trebalo bi da bude najvažniji ispit za Ivanovićevu pred istorijski duel u Češkoj.

"Nisam u potpunosti zadovoljna rezultatima, ali vidi se napredak u mojoj igri. Blizu sam povratka među deset najboljih igračica svijeta, što mi je i cilj do kraja ove sezone", dodala je bivša "broj jedan".

Ana je izjavila da se veoma raduje što će Srbija imati podršku u Pragu, nakon što je objavljeno da će teniski savez Srbije organizovati putovanje za navijače na finalni duel.

"To je sjajna vijest, da će u Pragu biti grupa srpskih navijača koji će biti uz nas. Podrška naših ljudi, kada igramo daleko od kuće, je veoma dobrodošla, i sigurno će pomoći našem timu u ostvarenju cilja da osvojimo takmičenje", istakla je Ivanovićeva, koja će uz Jelenu Janković biti glavna uzdanica Srbije na meču sa Čehinjama.

Srbija i Češka do sada su tri puta odmjerile snage u Fed kupu, ali pod imenom Jugoslavija i Čehoslovačka. Naš tim nije ostvario nijednu pobjedu u tim duelima.

Za razliku od Srbije, koja će prvi put igrati finale, Češka je do sada šest puta osvajala titulu u Fed kupu, uključujući i prošle sezone.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC