• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi se odriču Srbina Karabatića

Nikola Karabatić platio kauciju i pušten je iz pritvora, a fracuska javnost otvoreno traži visoku kaznu za jednog od najboljih rukometaša svijeta.

 Francuzi se odriču Srbina Karabatića  Izvor: MONDO

U Francuskoj se nastavlja afera u vezi sa klađenjem i namještanjem utakmice nacionalnog šampionata između Monpeljea i Seson Sevinja, u kojoj "glavnu ulogu" ima najbolji rukometaš Francuske i svijeta, Nikola Karabatić.

Francuski mediji prenose da je Karabatić morao da plati kauciju od 4500 evra da bi mogao da se, protiv optužbi, brani sa slobode. Kako je preko svog advokata ali i preko svoje Facebook stranice izjavio "preživljava noću moru" ali i dalje za pakao u kojem se našao okrivljuje djevojku.

Nema sumnje da su Karabatića snašle sve muke ovog svijeta. Ugled je nepovratno ukaljan, bez obzira na ishod procesa, a posljedice će osetiti i po džepu.

Navodno je kladionica BetClic, čije je Karabatić zaštitno lice, već skinula sa bilborda za kampanju koju je snimio zajedno sa fudbalerom Marselom Desaijem i košarkašem Tonijem Parkerom. Moguće je da isti potez povuku i ostali članovi sponzorskog pula, Adidas, Kinder i Ferrero.

Procjene su da trofejni rukometaš od sponzorskih ugovora godišnje zarađuje 700.000 evra.

Ono što posebno može da zaboli Karabatića je činjenica da francuski mediji počinju da ga oslovljavaju kao francuskog rukometaša srpskog porijekla.

Poznati nedeljnik Le Nouvel Observateur osudio je ovakav zaokret uređivačke politike francuskih medija, naglašavajući da je bezobrazluk isticati nefrancusko poreklo sportista kada se otkrije da su umiješani u afere.

Ostaje da se vidi i da li će se ovaj slučaj zadržati samo na pomenutoj utakmici.

Francuski mediji spekulišu da se sumnja na novi skandal, odnosno da je upitan još jedan poraz Monpeljea, od 26. maja kada je aktuelni šampion izgubio od Nima.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC