• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Udovičić: Vojvodina radi sjajan posa

"Ovo što oni rade moglo bi se nazvati 'Sizifovim ponavljanjem'", izjavio trener Radničkog.

 Dejan Udovičić: Vojvodina radi sjajan posa Izvor: MONDO

Konstatacija da će ovo biti najneizvjesnije vaterpolo prvenstvo u Srbiji od osamostaljenja države dobila je na potvrdi već u 1. kolu.

Kragujevački "tim snova" dobrano se pomučio da dobije mladu i poletnu Vojvodinu. Presudio je individualni kvalitet Radničkog i vještine nekolicine vrhunskih vaterpolista, prije svih Filipa Filipovića. Vojvodina je ostala bez daha u posljednjoj četvrtini i platila je danak odlasku velikog broja iskusnijih igrača, poput Ivana Basare, Marka Matovića, Borisa Vapenskog, Miroslava Ranđića...

Da ima "dužu klupu" Vojvodina je mogla već na startu prvenstva da priredi iznenađenje. Ipak, i ovako su "lale" pokazale da mogu da se nose sa jačima od sebe, a možda će i uspjeti da iznenade Partizan ili Crvenu zvezdu.

Trener Radničkog, ujedno i selektor Srbije Dejan Udovičić izrekao je niz pohvala na račun Novosađana, pogotovo svog kolege i pomoćnika u reprezentaciji Dejana Stanojevića.

"Bila je ovo veoma teška pobjeda, kao što smo očekivali i čestitao bih ljudima i igračima Vojvodine. Ovo što oni rade moglo bi se nazvati 'Sizifovim ponavljanjem', jer svake godine ponavljaju uspjehe sa drugim sastavima i uvijek sve mlađim. Zamislite ovaj tim Vojvodine sa još dva, tri iskusnija momka kao što ima Radnički. To je jedno bogatstvo o kojem treba da se razmišlja i ja im od srca čestitam. Tek je početak prvenstva i Vojvodina će svima biti neugodan rival, jer oslikava karakter njenog trenera, a to je hrabrost, angažovanje, agresivnost i drskost da se nosiš sa mnogo jačim rivalima", rekao je Dejan Udovičić.

Trener Vojvodine Dejan Stanojević ocijenio je da je presudio kvalitet igrača Radničkog i to što su se njegovi igrači psihički opteretili kada su vidjeli da mogu da pobijede.

"Imali smo snage da se nosimo sa igračima Radničkog veći dio susreta, ali onda u posljednjoj četvrtini više nismo imali kontranapad, što je donekle i normalno, s obzirom da su se igrali istrošili, ulažući ogromnu energiju da bi parirali gostima. Radnički je serijom u posljednjoj letvrtini pokazao zašto su njegovi igrači to što jesu. Pružili smo koliko smo mogli u ovom trenutku, ali i ovaj meč je pokazao da ćemo teško nadoknaditi odlazak četiri igrača sa nezgodne strane", rekao je trener Vojvodine.

(MONDO - foto: VK Vojvodina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC