• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan kompletan u Berlin

"Uzbuđeni smo i željni da se iz Berlina vratimo sa tri boda", kažu mladi vaterpolisti Partizana. Vujasinović: "Spremili smo se i za grubu igru".

 VATERPOLO: Partizan kompletan u Berlin Izvor: MONDO

Sedmostruki prvak Evrope, Partizan Rajfajzen, otvorio je novu sezonu u Evroligi, remijem sa Galatasarajem (5:5). Iako su godinama unazad navikli navijače na trijumfe, ova sezona mogla bi se okarakterisati kao ona u kojoj podmlađeni tim crno-bijelih stiče iskustvo.

Partizan je u prvom meču na Banjici protiv turske ekipe bio osalbljen. Igrao je bez Stefana Mitrovića, iskusnog cnogorskog igrača Predraga Jokića, bez centra Petra Filipovića. Pred gostovanje njemačkom Špandau u Berlinu, u subotu, situacija je mnogo bolja. Sva trojica navedenih biće u ekipi.

I pored toga, crno-bijeli se ne zalijeću u izjavama i očekivanjam. Pun je respekt prema ekipi Špandaua, koja je "ime" u evropskom vaterpolu. Tim koji Špandau ima i jeste za poštovanje. Vremešni Aleksandar Čigir na golu, šestorica reprezentativaca Njemačke (Mark Police, Moric Eler, Marko Štam..), a na klupi naš čovjek Nebojša Novoselac, iskusni stručnjak koji je sarađivao sa Petrom Porobićem, Nenadom Manojlovićem, Dejanom Udovičićem...

Trener Partizana Vladimir Vujasinović kaže da je njegov tim spreman na težak zadatak koji ga čeka u Njemačkoj.

"Nebojša Novoselac je odrastao ovdje, na našoj Banjici. Stručnjak je prepun iskustva, jako dobro radi u Špandauu, pogotovo na fizičkoj spremi. Nijemci igraju tvrdo, čvrsto, ponekad i grubo, ali i na to ćemo da se spremimo. Organizovani su dobro i teško je igrati protiv njih tamo, ali daćemo sve od sebe da ne uđemo u njihov ritam, već da igramo našu igru", kaže Vujasinović.

Vujasinović jedino ne može da računa na Marka Matovića, koji se kasnije priključio ekipi poslije zdravstvenih problema, ali svi ostali su spremni.

Ivan Rackov je rekao da je ekipa spremna da zabilježi uspjeh.

"Uzbuđeni smo da odemo u Berlin i da se vratimo sa tri boda".

Nadovezao se Dušan Mandić: "Mlada smo ekipa, željna dokazivanja i daćemo sve od sebe da pobijedimo. To bi nam mnogo značilo".

Špandau je u prvom meču u grupi poražen na gostovanju Segedu 5:8.

Meč Špandau - Partizan biće odigran u subotu, 6. oktobra.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC