• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički iz Beograda traži pomoć

Sportsko društvo Radnički iz Beograda se zbog dugovanja prema komunalnim preduzećima nalazi u krajnje teškoj materijalnoj situaciji.

 Radnički iz Beograda traži pomoć Izvor: MONDO

Porodica Radničkog već duže vrijeme se nalazi na marginama srpskog sporta i to je tužna realnost jednog od najstarijih sportskih društava na ovim prostorima.

Na "oseku" rezultata nadovezala se i finansijska kriza, koja uvijek više pogađa siromašnije.

"Naš dug u odnosu na dugove većine sportskih kolektiva izgleda manji i možda lako rješiv, ali Radničkom je on kamen o vratu. Imamo svoje objekte, plaćamo sve komunalne troškove i naknade i snosimo troškove investicionog i tekućeg održavanja, kako bi svojim klubovima obezbijedili uslove za nesmetano odvijanje treninga i takmičenja".

Većina dugovanja, čak 95 odsto, odnosi se na komunalna preduzeća, dodaje se u saopštenju izdatom poslije sjednice Upravnog odbora SD Radnički, koje apeluje da mu pomognu Opština Zvezdara i Grad Beograd, čiju je slavu pronosio širom svijeta.

"Komunalna preduzeća su do sada imala razumijevanja, ali je pitanje trenutka i okolnosti kada će promijeniti stav. To za naše klubove znači prestanak treninga i takmičenja. Ova situacija je za nas preteška i doživljavamo je duboko emotivno".

Sportski kolektiv sa Crvenog krsta ističe da nema neprijatelje, već samo protivnike pod košem, na mreži, golu, strunjači, tatamiju, šahovskoj tabli, gimnastičkom tepihu ili u ringu.

"Borićemo se do posljednjeg atoma snage sa surovostima tranzicije i krize. Zakucaćemo na sva vrata i ubijeđeni smo da postoje resursi da nam se pomogne u ovoj borbi za poletarce i juniore i njihovu životnu šansu za bavljenje takmičarskim sportom, za generacije koje dolaze, a i za očuvanje tradicije Radničkog sa Krsta".

(Tanjug, foto: Beoinfo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC