• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Udovičić i Porobić oprezni

Selektor Srbije Dejan Udovičić i učitelj Crnogoraca Petar Porobić smatraju da su obe ekipe ostvarile uspeh samim plasmanom u finale EP.

 VATERPOLO (EP): Udovičić i Porobić oprezni Izvor: MONDO

Nema favorita u nedeljnom finalu Evropskog prvenstva u Malagi, saglasni su selektor Srbije Dejan Udovičić i njegov kolega na klupi Crne Gore Petar Porobić.

Oni su u subotu izjavili da su obe reprezentacije ostvarile veliki uspeh samim plasmanom u završnu borbu.

"Mislim da smo napravili podvig, znajući šta nas je sve pratilo. Posle osvajanja Svetske lige rekli smo da je svaka medalja u Malagi uspeh. To mislim i sada",
rekao je Udovičić.

On je naglasio da srpska reprezentacija posmatra Crnu Goru "kao velikog protivnika, zaboravljajući da smo nekada bili zajedno".

"Sada su nam rival, kao i svaki drugi. Snažni su na svim pozicijama i imaju svoje adute, kao i mi. Ko zna, utakmicu može da odluči jedna lopta i za nju moramo da budemo spremni. Biće neizvesno i otvoreno do samog kraja",
tvrdi Udovičić, uz još jedno upozorenje svojim izabranicima.

"Pobeda u Đenovi (13:3), na završnici Svetske lige, danas ništa ne znači. Koliko je taj rezultat pomogao nama, na izvestan način pomogao je i Crnoj Gori".

Selektor Crne Gore smatra da utakmicu treba odigrati bez emocija. Suprotno bi bilo i pogrešno.

"Naravno da dobro poznajem snagu srpske selekcije, svi su oni i moji prijatelji. Ekipu Crne Gore krasi ogromna želja igrača da osvoje zlato. Srbi ipak imaju veliko iskustvo, snagu da budu najprisebniji kada je najteže, što se videlo i u meču protiv Mađara. Neće biti lako, ali šanse uvek postoje za obe ekipe".

Iz Crne Gore je najavljen dolazak političkih lidera na finale, dok iz Srbije za sada nema takvih vesti.

"Delfini" će u subotu trenirati samo u večernjem terminu. Posle napornog duela sa Mađarskom najvažnije je povratiti snagu i svežinu za drugo samostalno finale EP srpskog vaterpola.

U dosadašnjim susretima Srbije i Crne Gore, odnos u pobedama je izjednačen - 2:2. Srbija je slavila na peterce u Novom Sadu i potom u Đenovi, a Crna Gora u Peskari i na turniru u Atini.

Kao članovi selekcije zajedničke države, neki od rivala u predstojećem okršaju bili su na istoj strani u finalima EP 2001. u Budimpešti i 2003. godine u Kranju.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC