• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Delfini naoštrili zube

Reprezentativci Srbije jednoglasni da ih u finalu protiv Crne Gore očekuje najteži meč, svesni da skrivenih aduta nema.

 VATERPOLO (EP): Delfini naoštrili zube Izvor: MONDO

Iz polufinalne drame na Evropskom prvenstvu u Malagi, srpski "delfini" su izašli kao pobednici, jednoglasni u uverenju da su sudije uradile sve što su mogle da u finale pošalju Mađare.

Vujasinović, Šefik i drugovi pobedili su "večitog rivala", ali i Tulgu i Rotuna. I odmah su morali da prestroje misli. Turčin, Italijan i Mađari su već davno prošlo vreme, jer će u nedelju od 21 voditi odlučujuću bitku za odbranu evropskog trona.

Protivnik će im biti novopečena vaterpolo sila, Crna Gora, sastavljena od "starih znanaca".

"Bilo bi lepo da pobedimo četvrti puz uzastopno. Ne očekujem veliki broj golova. U finalu je inspiracija posebna" kaže iskusni adut Srbije, Aleksandar Ćirić.

Jedan od junaka trijumfa nad Mađarskom, golman Denis Šefik, proslaviće u nedelju vredan jubilej. Igraće 200. utakmicu za rerprezentaciju.

Šefik poštuje selekciju Petra Porobića.

"Odlično vođena ekipa, bez slabog mesta. U usponu je, i već na debiju, došla je do finala. Biće nam teško. Crna Gora nam je najteži rival na šampionatu. Ranije odigrane utakmice sada baš ništa ne znače", analizirao je sjajni golman narednog protivnika.

Duško Pijetlović uverava da su sve karte na stolu i da skrivenih aduta nema:

"Nema iznenađenja, jer se toliko dobro poznajemo. Crnogorci imaju jak motiv da osvoje prvo zlato, ali i mi isto želimo".

Gol, pa asistencija Filipa Filipovića. Tako su "načeti" Mađari u polufinalu. Mladi reprezentativac Srbije je i u finišu pokazao da ne preza ni od čega i tvrdi da će tako biti i u poslednjoj utakmici na šampionatu.

"Nikada se ne predajemo. Zato koncentracija mora da bude maksimalna sve vreme. Padovi u igri nisu dozvoljeni. Ovo je utakmica koju smo najviše želeli", kategoričan je Filipović.

Slobodan Nikić zna recept za trijumf u finalu:

"Najvažnije je da u odbrani damo maksimum, sprečimo uplivavanja na dva metra i šut unutar pet metara", podvukao je Nikić.

Andrija Prlainović ne krije da je pomalo zbunjen što će se za zlato boriti sa bivšim saborcima:

"Neobična situacija, igraćemo protiv dojučerašnjih drugova, i to za evropsko zlato. Emocije moraju da ostanu van bazena. Crnogorci su vredni respekta. Odlično su igrali na turniru. Zasluženo su izbacili Hrvate i sada imaju iste ambicije kao i mi. Biće neizvesno, a pobediće onaj tim čiji igrači budu imali veću inspiraciju".

Svi izabranici Dejana Udovičića su spremni za još jednu dramu u Malagi...

Prethodno, u borbi za bronzu, u nedelju od 19,30, snage će odmeriti Mađarska i Hrvatska.

U subotu, Italija je osvojila peto mesto pobedom nad Nemačkom (9:7), sedma je Španija koja je deklasirala Makedoniju (15:5), a za potpunu bruku Rusije pobrinuli su se Rumuni, koji su ih savladali u borbi za devetu poziciju - 11:6.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC