• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Šapić = Estijarte

Aleksandar Šapić izjednačio rekord legendarnog Manuela Estijartea. Ima šanse da ostavi Španca iza sebe.

 VATERPOLO (EP): Šapić = Estijarte  Izvor: MONDO

Aleksandar Šapić odavno je u istoriji evropskog i svetskog vaterpola. Od nedelje, 13. jula ušao je i na stranice posvećene najboljim strelcima evropskih prvenstava.

Kada budete u nekoj budućoj knjizi o vaterpolu tražili podatak o tome ko je najbolji strelac evropskih prvenstava svih vremena potražite pod slovima E i Š.

Legendarni Španac Manuel Estijarte do ovog, 28. EP u Malagi bio je neprikosnoven jer je jedini ostvario het-trik - na tri šampionata kontinenta zaredom bio je najbolji strelac. Do sada. Estijarte više nije jedini na toj listi, pridružio mu se Aleksandar Šapić.

Estijarte je najbolji strelac bio na evropskim prvenstvima 1989. godine u Bonu (26 golova), u Atini 1991. godine (36 golova, rekord evropskih prvenstava) i u Šefildu 1993. godine (29 golova).

Šapić je još u Kranju 2003. godine, kada je bio najbolji golgeter prvenstva. Tada je imao 25 godina. Estijarteu je "zapretio" pre dve godine, kada je u Beogradu zamalo dostigao njegov rekord po broju postignutih golova na jednom turniru - 33. Nedostajala su mu tri.

Šapić je u Malagi stigao Estijartea i treći put zaredom biće i već jeste najbolji strelac šampionata. Šapić je za sada postigao 22 gola, a moguće je da popravi skor u finalu sa Crnom Gorom.

S obzirom na to da vaterpolista ruskog Šturma ima 30 godina i sasvim sigurno će igrati na bar još jednom evropskom prvenstvu (naredno se igra u Zagrebu 2010), Šapić bi mogao i da ostavi Estijartea iza sebe.


Najefikasnija vaterpolistkinja Evropskog prvenstva za žene je 18-godišnja Ruskinja Ekaterina Pantjulina, koja je postigla 16 golova i značajno pomogla Rusiji da odbrani titulu prvaka iz Beograda. Pantjulina je bila najbolji strelac i pre dve godine u Beogradu (18 golova).

Što se tiče MVP (najkorisnijih igrača) ovog EP prema izboru novinara to su Mađar Peter Biroš i Španjolka Blanka Hil.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC