• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Debitant na tronu

Srpski "delfini" ostali su na korak daleko od četvrte uzastopne kontinentalne titule.

 VATERPOLO: Debitant na tronu Izvor: MONDO

Vujasinoviću, Šapiću, Ćiriću, Saviću i Šefiku na putu su se isprečili nekadašnji saigrači, vaterpolisti Crne Gore.

Crnogorci su na debiju na evropskim prvenstvima osvojili zlato, a do njega su stigli posle produžetaka rezultatom 6:5.

Gol vredan titule postigao je u prvom produžetku Nikola Vukčević, koji je na dva metra okrenuo Nikolu Radjena, a zatim spretno i srećno savladao Denisa Šefika.

Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 5:5 (1:2, 3:0, 0:2, 1:1).

Već prvu situaciju sa igračem više na utakmici smo realizovali i golom Duška Pijetlovića izabranici Dejana Udovičića stekli su početnu prednost. Do pred kraj uvodne deonice mreže su mirovale, a onda su Crnogorci u dva i po minuta stigli do preokreta. Izjednačio je Vladimir Gojković, zatim je pogodio i Mladjan Janović.

Fenomenalni Denis Šefik spustio je "roletnu" u drugoj četvrtini. Na drugoj strani Nikola Radjen, Branko Peković i Aleksandar Šapić prorešetali su Miloša Šćepanovića, pa je na polovini utakmice Srbija imala plus dva.

Prštalo je sve u bazenu u trećoj četvrtini. Smenjivali su se napadi jednih, pa drugih, ali su golmani bili nesavladivi sve do dva i po minuta pre kraja. Crnogorci su u finišu, kao i u prvoj deonici, uspeli dva puta da matiraju Šefika. Najpre je precizan bio Predrag Jokić, a zatim i Milan Tičić.

Rezultatski poravnate ekipe su ušle u poslednji kvartal, a ravnotežu je poremetio levoruki Damjan Danilović, koji je na ovom meču zaigrao umesto crnogorskog kapitena Veljka Uskokovića, koji je finale propustio zbog povrede ledja.

Post srpskih vaterpolista trajao je neverovatnih 16 minuta, a onda je konačno "čini" sa Šćepanovićevog gola skinuo svojim drugim pogotkom u finalu Duško Pijetlović. Uhvatili smo produžetke, medjutim za više od toga nismo imali ni snage, ni inspiracije.

Nedostajao nam je meč-viner Danilo Ikodinović, koji je ranije u sličnim mečevima (Hrvatska, Mađarska) znao da odluči pobednika.

Srpski "delfini" iz 13 situacija sa igračem više postigli su sve golove na utakmici. Na drugoj strani Crnogorci su imali 17 puta brojčanu prednost u bazenu i četiri puta su je realizovali.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC