• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Četiri dana odmora, pa na rad

"Delfini" imaju četiri dana odmora, pa ponovo pripreme za Peking. Svi poručuju Crnogorcima: Vidimo se na Olimpijadi!

 VATERPOLO: Četiri dana odmora, pa na rad Izvor: MONDO

Uoči Evropskog prvenstva u Malagi, vaterpolisti Srbije dobili su težak udarac, ali su se sjajno borili i ponovo su srpskom sportu doneli medalju i sačuvali obraz.

Srebrni iz Malage vraćaju se u ponedeljak oko ponoći iz Malaga, odnosno letom iz Franfkurta.
Selektor Dejan Udovičić dao je reprezentativcima četiri dana odmora, a novi skup je u subotu na Banjici.

Posle toga je predviđeno četvorodnevno sparingovanje sa Španijom u Barseloni.


Posle prespavane noći i nešto hladnijih glava, može se zaključiti da je Srbija ispunila cilj u Malagi. Medalja je medalja, pogotovo u ovakvoj konkurenciji koja postoji u vaterpolu. Ovo je zapravo bilo mini svetsko prvenstvo, nedostajali su samo SAD i Australija (po kvalitetu).

"Ne ulazeći u sve ono što je pratilo finale, mi smo cilj ispunili. Osvojili smo medalju u jakoj konkurenciji. Sada se okrećemo Olimpijskim igrama gde je cilj takođe plasman među prve tri ekipe", ocenjuje Dejan Udovičić.

Srbija nije bila prva na pobedničkom postolju, ali pojedinačno ima nekoliko šampiona. Aleksandar Šapić je sa 23 gola najbolji strelac (treće uzastopno evropsko prvenstvo), a Denis Šefik je sa 64 odsto uspešnosti odbrana ubedljivo najbolji čuvar mreže.

Šefik, koji brani za Budvansku rivijeru, imao je reči hvale za selekciju Crne Gore. "Oni su fenomenalna ekipa, fanatično su se borili i iskoristili šanse. Mi smo se istrošili protiv Mađara, a potom i u finalu kada su igrani produžeci. Ali i protiv sudija".

Opšti utisak jeste da su Crnogorci sve podredili uspehu na Evropskom prvenstvu. Procenili su da će sve ekipe "pucati" na visok plasman na Olimpijskim igrama, a iskusni stručnjak Petar Porobić je tempirao formu tačno za Malagu.

Crnogorci su u većini utakmica na turniru bili u rezultatskom minusu, ali su uspevali da naprave preokret i pobede. Tako je bilo i u finalu. Na poluvremenu su gubili 4:2 i potom su preokrenuli na 5:4.

Takav utisak ima i predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić: "Crna Gora je sve podredila Malagi a ostale reprezentacije to nisu uradile. Videćemo se na Olimpijskim igrama".

I mi poručujemo: Vidimo se u Pekingu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC