• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (LŠ): "Nismo više samo turisti"

Igrači Partizana dobili krila poslije pobjede nad Ademar Leonom. Konkretna pomoć od države - nema više razbijanja glava oko plaćanja avio-karata.

  RUKOMET (LŠ): "Nismo više samo turisti"  Izvor: MONDO

Lijepi dani za Rukometni klub Partizan. Poslije trijumfa nad Ademar Leonom, prvim u Ligi šampiona, država je ovih dana odlučila i da finansijski pomogne srpskom šampionu (i ne samo njemu).

Pobjedom nad španskom ekipom, crno-bijeli su podigli samopouzdanje, počeli su više da vjeruju u sebe, ali i drugi ih sada gledaju a više poštovanja ili kako ističu: ne gledaju nas više samo kao turiste.

Isto tako crno-bijeli poručuju i da to nije bila posljdnja riječ koju će reći u Ligi šampiona. Prilika da nastave "dijalog", biće u nedjelju, 21. oktobra, kada crno-bijeli gostuju Hamburgu u 4. kolu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja.

Favorit je njemačka ekipa, nema sumnje, ali i Partizan ima svoje adute.

"Zbog pobjede nad Leonom sebe gledamo drugim očima, sa mnogo više poštovanja, pa u Njemačku odlazimo sa većim samopouzdanjem. Svakako da je Hamburg jedna od ekipa sa najvećim budžetom u Evropi, njihovi igrači su osvajači olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja, tako da je bespredmetno pričati o tome ko je favorit. Malo smo roviti, umorni, ali to ne sme da utiče ne našu igru", rekao je trener Partizana Aleksandar Brković.

Kapiten crno-bijelih Nenad Maksić vjeruje da je ekipa konačno sazrela i da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolja:

"Očigledna je razlika u kvalitetu igre u odnosu na prošlu godinu. Kao ekipa smo sazreli. Vidjelo se to od početka sezone. Uigrali smo se i svaka utakmica donosi novi napredak u našoj igri".

Golman Partizana Mihailo Radovanović još optimističnije gledana predstojeći duel:

"Dokazali smo već da možemo da napravimo iznenađenje. Još u Čehovu smo vidjeli sa možemo da se nosimo sa najtežim protivnicima. Samo je bilo pitanje vremena kada ćemo neku ekipu i dobiti. Uspjeli smo to sa Ademar Leonom, pa tako možemo i druge. Ne garantujemo i ne obećavamo pobjedu, ali svi ćemo se boriti za to".

Pred put u Njemačku, država je obradovala Partizan. Ministarstvo omladine i sporta je, na danas održanom sastanku sa upravom Partizana, odlučilo da pomogne srpskom šampionu koji više neće morati da brine o najelementarnijim stvarima kao što je plaćanje avionske karte za gostovanja.

"Niko od nas ne zarađuje od učešća u Ligi šampiona, naprotiv - ovo takmičenje iziskuje stalne troškove. Tako da nas je ova pomoć Ministarstva malo rasteretila pa u Hamburg odlazimo bez razmišljanja o tome da li ćemo imati finansijskih sredstava za sljedeće gostovanje", izjavio je direktor kluba, Aleksandar Blagojević.

Generalni sekretar kluba Predrag Jušković dodao je da Partizan još nije dobio kaznu od EHF-a zbog nemira na utakmici 2. kola, ali je siguran da će besprijekorna organizacija na meču sa Leonom znatno ublažiti tu kaznu.

Utakmica Hamburg - Partizan biće odigrana u nedjelju od 16 časova.

(MONDO - foto: Beta/Saša Đorđević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC