• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pašanski posle drame u drugom kolu Umaga

Srpski teniser je protiv Italijana Đanluke Nasa spasio pet meč lopti u taj-brejku trećeg seta, od toga tri vezane. Naredni rival Kanjas ili Masu.

 Pašanski posle drame u drugom kolu Umaga Izvor: MONDO

Srpski teniser Boris Pašanski uz mnogo muka se plasirao u drugo kolo turnira u Umagu (crvena šljaka, nagradni fond 326.000 evra).

On je posle dva i po sata igre savladao Italijana Đanluku Nasa rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 7:6 (11:9). Pašanski je u odlučujućem taj-brejku spasio pet meč lopti, od toga tri vezane, pre nego što je napravio preokret i opravdao ulogu favorita.

Jedan brejk bio je dovoljan 130. teniseru sveta da osvoji prvi set, ali ga je malo poznati Italijan (238. na ATP listi) u drugom delu meča potpuno nadigrao i izjednačio na 1:1, oduzevši mu servis tri puta.

U trećem setu se igralo "gem za gem", a Naso je u taj-brejku odmah uspostavio kontrolu. Vodio je 2:0, 4:2, 6:3 i bio na korak od pobede, ali je popularni Paša imao čvrste živce i sigurnu ruku. Izjednačio je na 6:6, zatim odoleo pri rezultatu 6:7 i 7:8, a onda znalački kaznio protivnikove greške.

Pašanski je Nasa mnogo lakše savladao marta ove godine u Barleti - 6:4, 6:2 na putu do finala tog čelindžera.

Italijan je ove godine imao solidne rezultate na šljaci, uspevao je da pobedi ili namuči solidne igrače kakvi su Šitler, Kanjas i Olivije Rokus, tako da ne bi bilo preveliko iznenađenje da je savladao i povremenog Dejvis kup reprezentativca Srbije.

Naredni rival Pašanskom će biti Argentinac Giljermo Kanjas ili Čileanac Nikolas Masu.

U jedinom susretu sa Kanjasom, 2006. u Asunsionu, doživeo je poraz, dok je od Masua izgubio iste godine u Nju Hejvnu, ali mu se revanširao prošle nedelje u švedskom Bastadu, gde je bilo 6:2, 6:3.

Srbija u Umagu ima još jednog predstavnika, to je Viktor Troicki koji počinje turnir okršajem sa iskusnim Čehom Jiržijem Vanekom.


Do sada su se sastali dva puta i zabeležili po jednu pobedu u mečevima koji su trajali tri seta. Troicki je bio bolji 2007. u kvalifikacijama za Indijan Vels, a Vanek iste godine na čelindžeru u Kazablanci.

Prvi nosilac turnira je Španac Fernando Verdasko, a među favoritima su i Ivo Karlović, Karlos Moja, Igor Andrejev, Ivan Ljubičić...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC