• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TUR: Pjepoli uzeo etapu, Evans žutu majicu

Italijan Leonardo Pjepoli prvi završio težak uspon Pirinejima, a Australijanac Kejdel Evans poveo je u generalnom plasmanu.

 TUR: Pjepoli uzeo etapu, Evans žutu majicu Izvor: MONDO

Italijanski biciklista Leonardo Pjepoli pobedio je u ponedeljak u desetoj etapi Trke oko Francuske, a žutu majicu namenjenu vodećem u generalnom plasmanu preuzeo je Australijanac Kejdel Evans.

Pjepoli je 156 kilometara dugu stazu od Poa do Otakama prevezao za četiri časa, 19 minuta i 27 sekundi, vozeći prosečnom brzinom od 36,08 kilometara na čas.

Drugo mesto u vremenu pobednika zauzeo je Španac Huan Hose Kobo, dok je trećeplasirani Luksemburžanin Frank Šlek ciljnu liniju prošao sa zaostatkom od 28 sekundi.

Deseta etapa protekla je u znaku teškog uspona Pirinejima. Kada god je kraj jedne etape bio na Otakamu, biciklista koji je u tom trenutku poneo žutu majicu uspevao je da je zadrži do samog kraja trke - Migel Indurain 1994, Bjarne Ris 1996. i Lens Armstrong 2004. godine.

Na popularnom Turu u utorak je slobodan dan, a Evans u generalnom plasmanu ima samo jednu sekundu prednosti nad najbližim pratiocem Šlekom. Amerikanac Kristijan Vandevelde kasni 38, a Austrijanac Bernhard Kol 46 sekundi.

(Tanjug/MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC