• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šapić: Zabluda je da smo superiorni

"Imamo problema sa kvalitetom. Ne stoji teza da smo superiorni, koja je opšteprihvaćena kod našeg naroda", kaže Aleksandar Šapić.

 Šapić: Zabluda je da smo superiorni Izvor: MONDO

Najbolji strelac reprezentacije Aleksandar Šapić rekao je posle poraza od Crne Gore u finalu Evropskog prvenstva (5:6) da je nacionalni tim "mnogo iznad organizacije", misleći na status i uticaj koji u strukturama moći LEN pripada Vaterpolo savezu Srbije.

"Mi smo mala zemlja, a osvojili smo u poslednje dve godine EP i dve Svetske lige. Nikada nismo bili ispod četvrtog mesta. Onda se pojavi Crna Gora, sa apsolutno kvalitetnim igračima, uđe u takmičenje kao nova država i unakazi nas suđenjem. Mogu da čestitam njihovom savezu i ljudima što su bili u stanju da sebe dovedu u ovu poziciju. A mi bi trebalo da stavimo prst na čelo", rekao je Šapić u razgovoru za "Večernje novosti".

Bilo čiji uspeh ne može dugo da se temelji na učinku malog broja ljudi. Šapić kao primer navodi odbojkašku selekciju Holandije.

"Pre 10-12 godina su dominirali. Onda je otišao tehničar Blanže i oni nestadoše. Dva igrača menjaju sve, a ko je pametan razumeće šta sam hteo da kažem... Nama je jedna grupa vaterpolista u određenim godinama, druga je u drugoj poziciji. Moramo biti svesni da imamo problema sa kvalitetom i da ne stoji teza da smo superiorni, koja je opšteprihvaćena kod našeg naroda. Drugi uopšte nisu slabi".

Prema rečima iskusnog beka, na Olimpijadi u Pekingu će ponovo odlučivati nijanse.

"Ostaje nam da damo sve od sebe, ali ako neko misli da ćemo se prošetati do zlata, u grdnoj je zabludi. Nijanse odlučuju da li ste prvi ili šesti. Da smo osvojili EP, bilo bi zasluženo, iako mislim da smo i Crnogorci i mi odigrali slabo u finalu. Crna Gora verovatno nije najbolja, ali je na ovom takmičenju profitirala... S tim što nikad nisam u finalu doživeo ovakvo tendenciozno suđenje".


Šapić na kraju podseća na ono što svi znaju - situacija u srpskom vaterpolu je alarmantna, uprkos uspesima reprezentacije i solidnim rezultatima Partizana u Evroligi.

"Mi smo zemlja u kojoj liga ne postoji, u kojoj klubovi ne egzistiraju. U poslednjih desetak godina nismo iskoristili poziciju koju smo imali u društvu, državi. Na tome bi trebalo raditi. Nije strašno to što nismo zlatni, mada mi je krivo zbog toga".


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC