• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS: Takmičarski odbor određuje šampiona

Teniski savez Srbije saopštio je da će novi šampion države biti poznat posle sednice takmičarskog odbora TSS.

 TSS: Takmičarski odbor određuje šampiona Izvor: MONDO

Teniski savez Srbije održao je u utorak sednicu Upravnog odbora na kome je razmatran problem prekida finalnog meča ekipnog takmičenja za seniore između Partizana i Crvene zvezde.

Taj duel prekinut je 10. jula prilikom vođstva crno-belih 1:0 u mečevima, jer su predstvnici crveno-belih odbili da idu na doping kontrolu. Nakon toga predsednik Partizana Dušan Grujić odlučio je da povuče svoju ekipu.

Teniski savez Srbije nije doneo konkretnu odluku povodom tog događaja, ali je izdao saopštenje u kome se ističe da će ishod tog duela biti poznat posle sednice takmičarskog odbora.

"Nakon rasprave u kojoj su učestvovali svi članovi Upravnog odbora TSS odlučeno je da se pitanje pobednika meča razmotri i da se donese odluka na sednici takmičarskog odbora TSS, koji je po statutu i pravilnicima nadležan za registrovanje svih takmčarskih rezultata u Republici Srbiji. Prilikom donošenja odluke obavezuje se takmičarski odbor da ispita ceo događaj, da pravilno utvrdi sve bitne i odlučne činjenice, da prikupi sve dokaze i sasluša sve učesnike i nakon toga donese svoju odluku, u skladu sa propisima i pravilima TSS i drugim zakonskim propisima vezanim za sport", stoji u saopštenju TSS.

Upravni odbor TSS utvrdio je da je bilo i određenih propusta službenih i ovlašćenih lica na duelu, što je takođe potrebno ispitati i preduzeti mere.

"Teniski savez Srbije apeluje na klubove, pre svega TK Partizan i TK Crvenu zvezdu da se uzdrže od neprincipijelnog, neprimerenog iznošenja u javnosti netačnih i neproverenih podataka i stavova , koji u ovom momentu mogu naneti ogromnu štetu svim igračima i igračicama kako u zemlji tako i inostranstvu", navodi TSS.

U saopštenju, koje su potpisali generalni direktor TSS Dušan Orlandić i potpredsednik Milan Jerinkić, još se navodi da je Upravni odbor TSS zauzeo stav da se cela ova situacija razreši u duhu sporta, u interesu sporta, po pravilima i propisima TSS, javno i odlučno.

Upravni odbor Teniskog saveza Srbije ocenio je da je teniski sport u Srbiji i dalje u usponu pogotovo kod pionirskih i omladinskih kategorija i smatra da ovaj nemili događaj neće bitnije uticati na sve pozitivne tendencije koje su u toku i ovako značajne rezultate koji se postižu na svim nivoima.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC